7 C
Sarajevo
22.10.2024

Ako krene s Trebevića, Sarajevo gotovo! Fuad Babić upozorio na STRAŠNU OPASNOST: “Pomest će sve, HALO!”

Crne prognoze inžinjera građevine, Fuada Babića: „Ljudi, pogledajte šta će vam se desiti, halo! Kad krene ta silina vode s Trebevića, to se ne može zaustaviti… ode!”
STRAVIČNO UPOZORENJE IZ STUDIJA FACE-a: “Sarajevu bi se mogao desiti duplo gori scenarij od Jablanice!” Hadžifejzović: “Šta je rješenje ovog problema na Trebeviću?” Babić: “Ustrojni monotoring tog lokaliteta! Da se postave bušotine u koje su ubace sonde i onda se prati pomjeranje u dubinu da li ima klizišta ili nema… to se radi na sedmičnom nivou! Kada krene da kažemo: ‘Narode, ovo kreće!’”

Fuad Babić, inžinjer građevine i penzionisani stručnjak iz Zavoda za izgradnju, bio je večerašnji gost u „Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem“.

Babić: “Ovo je nevjerovatno da narod nije došao pameti! Ako smo 2014. imali horor, da nam se za deset godina ponovi to sve! Ponavlja nam se 1986., ponavlja nam se 1936.! Isti kijamet je bio u Sarajevu!”

Hadžifejzović: “Ko je ovdje lud?”

- OGLAS -

Babić: “Jesmo mi ludi?! Jeftinije bi bilo da iselimo čitavu padinu nego da saniramo štetu klizišta! Ljudi, pogledajte šta će vam se desiti, halo!”

Hadžifejzović: “Kako objašnjavate informaciju da je uragan ubio pet, a poplave u Jablanici dvadeset tri? Toliko vode je potrebno da se ovo u Sarajevu pokrene, gluho bilo…”

- Advertisement -

Babić: “Vidite šta je bilo u Jablanici… pomelo! Šta nam se dešava, ljudi?! Zašto ništa nismo naučili?! Sve je do nas! Naravno, kad krene ta silina vode, to se ne može zaustaviti… ode! Glavni uzrok pojave klizišta u KS je bespravna gradnja koja je uništila ovaj grad! Uništava ga i dalje!”

Hadžifejzović: “Šta je rješenje?” 

Babić: “Ustrojni monotoring tog lokaliteta! Da se postave bušotine u koje su ubace sonde i onda se prati pomjeranje u dubinu da li ima klizišta ili nema… to se radi na sedmičnom nivou! Kada krene da kažemo: ‘Narode, ovo kreće!’” 

Hadžifejzović: “Ostajete pri tvrdnji da je ovo izuzetno opasno?” 

Babić: “Izuzetno! Naravno da je opasno!”

CIJELO GOSTOVANJE FUADA BABIĆA, INŽINJERA GRAĐEVINE, POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA