20.5 C
Sarajevo
19.05.2024

Arnaut: U rezoluciji o genocidu u Srebrenici srpski narod nije etiketiran kao genocidan!

Arnaut: Sastanci Bećirovića na najvišem nivou, sigurna BiH važna za sigurnost Evrope!
Gostujući u Bosanskom vjestniku, ambasador BiH u Njemačkoj Damir Arnaut poručio je da u rezoluciji o genocidu u Srebrenici srpski narod nije etiketiran kao genocidan! “Niti stoji u tekstu, niti je to namjera, niti bilo ko dobronamjeran može vidjeti takvu namjeru. Svaka rezolucija je edukativna, da se podcrta činjenica da je u Srebrenici počinjen genocid i isto tako opominjuća - ova Rezolucija služi kao opomena da se ovakvo nešto nikada i nikome ne ponovi”, naglašava Arnaut.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović u zvaničnoj je posjeti Njemačkoj. Arnaut pojašnjava da je riječ o sastancima na najvišem nivou, kakve BIH sa Njemačkom nije imala dugi niz godina. Pojašnjava da je ovo prvi put u historiji odnosa da predsjedavajući Predsjedništva dolazi sam u zvaničnu posjetu tokom koje ima susrete i sa predsjednikom i sa kancelarom ove zemlje.


“Ono što je važno je da je predsjednik Steinmeier rekao da je sigurnost i stabilnost Zapadnog Balkana i BIH usko vezana za sigurnost i stabilnost čitave Evrope. To je vrlo jasna poruka da Njemačka jako brine o tome kakva je situacija na Zapadnom Balkanu i ova posjeta uz najviše vojne i državne počasti je poruka snagama koje bi da destabilizuju BIH i region”, rekao je Arnaut.


Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA