20.5 C
Sarajevo
02.05.2024

Asovi postali kormilari „Zmajeva“: Barbarez selektor, Spahić direktor Fudbalske reprezentacije BiH!

Bitna je i taktika i praktika: Barbarez i Spahić igraju tekmu svog života skupa sa „Zmajevima“!
Bh. navijači konačno dočekali! Omiljena lica bivših fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine zaposjela su na čelo Fudbalske reprezentacije BiH – Sergej Barbarez – selektor i Emir Spahić – sportski direktor.

Hadžifejzović: „Sergej Barbarez je često optuživan da iako ima licencu za fudbalskog trenera, selektora, nikada nikoga nije trenirao ni vodio. No, optužnica pada u vodu kada se zna da je Barbarez, godinama, gotovo decenijama, najveća želja bh. navijača… To je ono što se traži i u politici – vođa, lider, autoritet.

Barbarez kapiten je tako vodio tim da se navijačima jednostavno to najviše dopada. To traže… Sada kada je selektor, četvrti za šesnaest mjeseci, saznat ćemo kakav je. Najteži ispiti pred njim – nisu takmičarski, ali su važni. Kapiten se tuče sa Englezima i Italijanima.

Važno je da je novi direktor reprezentacije Emir Spahić… Sve u svemu, nove vođe bh. ‘Zmajeva’ su vrlo borbeni bivši fudbaleri, čak ponekad i preoštri u nastupu i meču, agresivni… a sve to se dopada navijačima.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA