12.7 C
Sarajevo
21.09.2024

Azhar Sejarić: “Imam ključ za svoj Ključ! Ući ću u svaku kuću i riješiti probleme! Bit ću novi načelnik”

Azhar Sejarić, kandidat NiP-a za načelnika Ključa: "Želim da čujem glas građana kao što smo ga slušali prije izbora!"
Azhar Sejarić iznio šokantne podatke o Ključu: "Mi smo među deset najnerazvijenih općina u FBiH! To se mora promijeniti! Dosta šansi je propušteno, ali ne možemo čekati još četiri godine! Idemo u promjene SAD i ODMAH!"

Hadžifejzović:  “Šta će ti da budeš načelnik?”

Sejarić: “Na poziciju gledam da pomognem građanima! Ne zadovoljavam se funkcijama! Htio sam da se glas nerazvijenih općina čuje! Srbi, Hrvati i Bošnjaci vrijede isto u malim gradovima kao i velikim! Općina Ključ već trideset godina nema sportsku dvoranu! Sa pozicije načelnika mogu da napravim najkonkretnije stvari za običnog čovjeka! Mnogo šansi još ima! Vrijeme je da iskoristimo što nam se nudi!”

Hadžifejzović: “Imaš ključ za Ključ. Koji su to najveći problemi koje trebaš da riješiš?”

- OGLAS -

Sejarić: “Na prvom mjestu je voda! Taj problem je godinama prisutan! Svake godine stanje je sve gore i gore! Težimo da napravimo centralizaciju vodovodnog sistema! To je najskuplji i najisplativiji projekt! Ovo je vrijeme kada se rade velike stvari! Ključ spada među deset najnerazvijenijih općina u FBiH! Imamo pad od milion i po KM! U mom izbornom programu je fokus na osnivanju turističke zajednice! Mi turističke potencijale imamo, samo ih nismo dovoljno promovisali! Postoji i izvor Sanice, Sanu, Stari grad… Nemamo tablu na mjestu gdje je izvor rijeke Sanice! Priča o turizmu u Ključu kreće osnivanjem turističke zajednice!”

Hadžifejzović: “Mladi odlaze. Kako to zaustaviti?”

- Advertisement -

Sejarić: “Mladi ljudi dobijaju odbijenice od općine! Šta onda očekivati?! Imam rješenje; nije moguće dovesti investitore, a da niste riješili sve što je do vas! Moraju se riješiti sve bitne stvari i tek onda da krenete da lobirate! Nama je EU sat i petnaest minuta! To je resurs koji moramo da iskoristimo!”

Hadžifejzović: “Šta ćeš uraditi ako pobijediš?”

Sejarić: “Cilj mi je da uđem u svaku kuću, da saslušam ljude, napravim prioritete problema! Želim da čujem glas građana kao što smo ga slušali prije izbora!”

Hadžifejzović: “Protivnici ti kažu: on je mlad…”

Sejarić: “Ako je to jedino što imaju da mi zamjere, onda sam na dobrom putu! Navikli su na nerad i na neznanje, pa se ne slaže sa njihovim stavovima! Sve što sam radio, radio sam čistog obraza! Građani su u strahu; ucijenjeni su, ali pozivam ih da izađu na izbore i da slušaju svoje srce i svoj razum! Siguran sam da će 6. oktobra Ključ dobiti novog načelnika!”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA