13.8 C
Sarajevo
08.05.2024

Boyle: “Genocidna RS nestaje nakon rezolucije! Otpustili me, pa sabotirali reviziju protiv Srbije!”

Prof. Boyle ekskluzivno otkrio: "Ja sam prvi počeo raditi na ukidanju entiteta RS sa majkama Srebrenice još 2010. godine!"
Francis Boyle, prvi bh. agent pred Međunarodnim sudom pravde, jedan od vodećih svjetskih pravnika, šokirao: „Otpustili su me, pa sabotirali tužbu za genocid protiv Srbije! Znam ko je to uradio!“

Hadžifejzović: “Je li rezolucija pravno obavezujuća i koja je država može iskoristiti nakon donošenja?”

Boyle: “Bit će obavezujuća u UN-u i to se mora shvatiti! Sve povezane organizacije sa UN-om će biti obavezane tom primjenom! Na nama je da osmislimo kako da se ta rezolucija iskoristi u cilju promovisanja interesa BiH i da se jednog dana riješimo RS-a! To je genocidna tvorevina! To bi nam dalo snažno oružje u setu alata! Na nama je da vidimo kako ćemo to uraditi!”

Hadžifejzović: “Kako je to moguće? Pojasnite.”

- OGLAS -

Boyle: “Neće biti lako. Na desetu godišnjicu genocida došao sam u Sarajevo da sa ‘Majkama Srebrenice i Podrinja’ hodam do Potočara i tada sam započeo kampanju ukidanja RS-a! Ali to je jednostavno nestalo, a dao sam sve od sebe da to krene i počne! Rezolucija se može koristiti u svrhu ukidanja RS-a!”

Hadžifejzović: “Ko je sabotirao reviziju presude protiv Srbije?” 

- Advertisement -

Boyle: “Ja sam otpušten jer sam učinio sve što je u ljudskoj moći da spriječim uništenje BiH i etničko čišćenje i genocid! Velike evropske sile su tražile da budem otpušten! Doveden je novi tim pravnika i oni su napravili sabotažu!” 

Hadžifejzović: “Ko je politički naredio sabotažu?”

Boyle: “Sve se razvlačilo…”

Cijelo gostovanje Francisa Boylea, stručnjaka za međunarodno pravo, pogledajte u videoprilogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA