Brzo se sprema, još brže jede! Hrskavi zalogaji sa zdravom kremom | “Novi okusi bosanske sofre” S2 EP7

"Novi okusi bosanske sofre": Tradicionalna bosanska jela pripremljena na moderan način.
Sedma epizoda naše emisije "Novi okusi bosanske sofre" donosi nam zanimljiv recept – hrskavi pohovani fileti sa kremom od karfiola i suhih šljiva! Idealan i zdrav recept za zimske, hladne dane koji nam slijede.
- Advertisement -

Ovo neobično, a jednostavno jelo priprema se brzo, a na setu smo se uvjerili i da se još brže jede! Za hrskave zalogajčiće i neodoljivu, bogatu kremu od karfiola i suhih šljiva potrebno vam je sljedeće:

Pohovani fileti (četiri porcije):

  • 500-800 g fileta;
  • prezla;
  • brašno, so i začini po želji;
  • 500 g batata;
  • jaja.

Kremasti namaz od karfiola i suhih šljiva:

- OGLAS -
  • 100 g suhih šljiva;
  • 80 g sirovog karfiola;
  • 100 g indijskog oraha;
  • 50 ml vode i 60–80 ml maslinovog ulja;
  • tri-četiri kašike maslinovog ulja i sok od limuna;
  • jedna kašičica senfa, so, biber i korijander.

Dodaci:

Orasi, nar, pesto i masline.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA