5 C
Sarajevo
23.10.2024

Amerika ga tuži, Amerika mu sudi: Čović podržao osuđenog HDZ-ovca, Murphy ga ekspresno opomenuo!

Amerika ne prašta licemjerje: Čović polako ali sigurno korača ka američkoj crnoj listi!
Nakon što je Dragan Čović u Mostaru prisustvovao promociji knjige osuđenog ratnog zločinca, Valentina Ćorića, Amerika vjerno „zatefterila“ još jedan gaf lidera HDZ-a! Reakcija Američke ambasade u BiH vrlo je jasna: „Javno iskazivanje podrške osuđenom ratnom zločincu je anatema za evropske vrijednosti koje on zastupa“, kazali su.

Hadžifejzović: „Putin je pred Sudom u Hagu već optužen. Iz zatvora u koji ga je poslao Hag, vratio se jedan od šestorice presuđenih HDZ-ovaca – Valentin Ćorić. Napisao je knjigu za koju kaže da je treba čitati, pa njega komentarisati, a u kojoj se navodno kaje zbog učinjenog. U knjizi je njegov pokajnički govor iz Haga u kojem priznaje zločine i kaje se.

Na promociji sinoć, ne u prvim redovima, Dragan Čović. Amerika je toliko navalila na Čovića da mu tefteri svaki pogrešan korak, čak i kada ne daje izjave, već samo sjedi, prisustvuje.

‘Čovićeve evropske vrijednosti i Čovićevo prisustvo promociji ne idu zajedno’, kažu Amerikanci.

- OGLAS -

Još jednom: teško je objasniti Čovićevu tvrdoglavost i prkos Amerikancima. Takvo ponašanje ga vodi od bijelog anđela, samoprozvanog, do crne liste – najavljene. Čović to zna, a i HDZ – zna se, ali on ne odustaje…“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA