7.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Tanja Topić o suđenju Dodiku: “Ili će biti presuđen ili će država BiH izgubiti!”

Za govornicom CKSK Dodikov najveći kritičar, za njega strani agent – Tanja Topić!
„Koja budala vjeruje da put u EU vodi preko Minska i Moskve?! Sluđeni građani BiH svoj EU put našli u zemljama EU!“, kaže Topić.

Hadžifejzović: „Nije potcjenjivanje, kompliment je – Tanja Topić je najstariji kritičar Dodika, vlasti i režima u RS-u, ali i cijeloj BiH. Magistar – Frankfurt, doktorant – Beograd. Dodik ju je optužio da je njemački agent, Topić ga tužila i, naravno, izgubila na Dodikovom sudu i, naravno, Dodik ju je nazvao izdajicom – kvislingom. Nije to jedini – samo je jedan u nizu napada na Tanju Topić.”

Tanja Topić: „Nalazimo se u kontroverznoj situaciji kada je u pitanju put BiH ka EU. Najveći euroskeptici među bh. političarima preko noći su postali nosioci reformskog zamaha! Istovremeno odlaze na putešestvije na istoku, misleći da put ka Briselu vodi preko Minska i Moskve. Evropski zvaničnici se još uvijek nadaju da bi mogli da nam poklone, progledaju kroz prste i da nam poklone početak pregovora, a za to vrijeme domaći političari ucjenjuju. Građani ove zemlje su sluđeni i ne znaju kojem licu domaćih političara da vjeruju. Proruskom, proevropskom ili svako gleda na neću treću stranu. Većina građana BiH svoj put u EU je našla u zemljama EU.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA