20.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Čeda Jovanović šokira: “Ne bih glasao za rezoluciju o Srebrenici! Gdje su imena Mladića i Karadžića?!”

Čedomir Jovanović uperio prst na "proizvođače" balkanskih tragedija: „Isti su ubili Srebreničane i Zorana Đinđića!“
“Šta je problem UN-u da kaže ko su krivci za genocid?! Zašto stavljamo znak jednakosti između čitavog naroda i onih koji su to počinili?! Ko je ubio taj narod u Srebrenici?! U rezoluciji su trebala biti navedena imena onih koji su počinili genocid! Mi se još davimo u toj krvi! Ne bih podržao ovaj tekst rezolucije!”, ističe Čedomir Jovanović.

Salihović: „Spajić tvrdi da će rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena…“

Jovanović: „Naravno da će biti usvojena! Tu nema nesretnih ljudi i njihovih porodica! Crnoj Gori ne treba Srebrenica da bi bili podijeljeni! Sramota šta je rekla Željka Cvijanović! Sramota i tuga velika! Ne spominju se ni srpski narod ni Srbija!“

Salihović: „Zašto svjesno stavljaju hipotezu na cijeli srpski narod?“

- OGLAS -

Jovanović: „Nije mi jasno zašto kosponzori prave grešku koja ostavlja prostor za takva tumačenja! Šta je problem UN-u da kaže ko su krivci za genocid?! Zašto stavljamo znak jednakosti između čitavog naroda i onih koji su to počinili?! Ko je ubio taj narod u Srebrenici?! U rezoluciji su trebala biti navedena imena onih koji su počinili genocid! Mi se još davimo u toj krvi! Ne bih podržao ovaj tekst rezolucije!”

“Laž je da je bilo ko naš narod optužio za genocid! Odgovorni su oni koji su odgovorni! Moram da govorim o tome, da liječim zemlju od tog otrova! Moja zemlja nema veze s njima! Nema Sarajeva bez jednih i drugih! Gledajte taj vaš grad – vidjet ćete šta vas historija uči!”, poručio je Čedomir Jovanović.

- Advertisement -

Cijelo gostovanje Čedomira Jovanovića pogledajte u videoprilogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA