12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Helena Javor sasula istinu u lice Bakiru i Miloradu: Ko je vas preživio–ni pakao mu neće teško pasti

Sarajevska banjalučanka, Helena Javor, glavna i odgovorna urednica programa Alfa TV-a direktno se obraća Dodiku i Izetbegoviću!
Gdje razum i logika prestaju, tu Bosna i Hercegovina počinje.

Helena Javor: “I ja sam glasala a da nisam znala. Ne tako davne 2014. godine kada su se održavali Opći izbori, živjela sam u inostranstvu. Donijela sam odluku da ne glasam, ali ne lezi vraže neko za mene ispunio glasački listić u Banjoj Luci. Rekoše mi, glasala si za jedinog i pravog predsjednika, prvog u Srba, Milorada Dodika i SNSD. A vi mislite da ga samo kritikujem. Doduše, jeste da je listić ispunila neka „produžena ruka“ i duboka država, ali šta je tu je. Ko sam ja da se pitam kao građanin ove države kome ću dati glas. Nije moje da razmišljam, ima Dodik rješenje za svaki problem. Ili problem za svako rješenje. Kao što je bilo i očekivano, razmišlja Dodik sada da bojkotuje izbore, ne sviđaju mu se Šmitove izmjene. Ipak je on, kako Dodik voli da kaže, „lažni visoki predstavnik“ i „njemački turista“, ali ga na kraju dana priznaje. Samo narod obmanjuješ svojim izjavama, ali nije to ništa čudno za tebe.

Često je ono – rek'o pa porek'o. Samo ti Milorade kontra cijele Bosne i svijeta, dok tvoja opozicija najavljuje učešće na izborima. Ali, vjerujem da se ni meni ne bi svidjele izmjene zakona koje mi smanjuju prostor za izbornu krađu. Sada Milorade tvoji vjerni poslušnici i sluge više neće moći dijeliti po 50KM iz gepeka svakome ko glasa za SNSD. Ni tvoj vjerni ahbab Bakir Izetbegović nije ništa bolji. Doduše, on i njegova SDA su dijelili kilo kahve, kocku, sok i tops. Uštede valjda, teška vremena a Bakir u penziji. A svi znamo da su penzije malene. Dok penzioner s mindera posmatra ambis u kojem se nalazi njegova voljena stranka, prva u Bošnjaka, Sebija sebe zamišlja na visokoj funkciji, a nikada obećani spektakl u skupštini nismo vidjeli. Ponor i bezdan sve su dublji, čak je i NES zelenima okrenuo leđa. Tvrde da ih je Bakir lično slagao. Voli on to tako, kao i bliski ljudi njemu. Njegova politika je uvijek bila prosta kao boza – može, a i ne mora biti. Pa samo se sjetite gdje se nalazi veliki broj visokih funkcionera SDA. Vjerujem da će im sastanci oko izbora biti na relaciji Vojkovići-Sarajevo-Zenica.

Šteta samo što robijaši ne mogu da budu na listama. Ali, pardonirajte me – svi su oni na pravdi Boga nevini osuđeni i služe kazne. Samo Milorade i Bakire, nemojte tražiti spas jedan kod drugog. To kada se desi dobijemo zapad, ali divlji. Ko je vas i vašu vladavinu preživio, ni pakao mu neće teško pasti. Prestanite kriviti druge, posebno SAD i ambasadora Marfija za sopstvene neuspjehe. Najveći prijatelji ove države i njenih građana su vaši najveći neprijatelji samo zato što vas kažnjavaju za kriminal koji ste godinama provodili. Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe. Građani, budite svjesni da će nas ovi izbori u oktobru koštati sitnih 19 miliona KM. Vrijeme je da se svi dobro zapitamo – ako već biramo ove ljude na vlast da li zaista zaslužujemo bolje.”

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA