15.5 C
Sarajevo
22.09.2024

Čobo: „Uvažena je moja žalba protiv BiH! BiH je prekršila Bernsku konvenciju! Je li dosta žrtve?!“

Čobo: „Evropa pretvara BiH u veliki rudnik – selite se!“
Hajrija Čobo pobijedila je kompaniju „Adriatic Metals“ koja ju je prethodno tužila zbog navodne povrede ugleda – odbijen je tužbeni zahtjev tužitelja, presuda donesena na osnovu tužiteljevog odricanja od tužbenog zahtjeva.

“To je osvetnički čin za moju tužbu protiv BiH, a radi se o uništavanju biodiverziteta! U decembru je došlo do mene, u januaru je slijedio moj famozni odgovor na petsto stranica sa dokaznim materijalima! Došao je i zahtjev za povlačenje tužbe – legitiman čin! Ali ja na to nisam pristala! To tako ne može! Nadala sam se ročištu, ali utekoše! Jučer je stigla presuda i zahtjev od odricanja od tužbe! Ne znam šta ‘Adriatic Metals’ ima sa tim! Ja kao suveren građanin svoje suverene države žalila sam se na svoju državu koja nije poštovala Bernsku konvenciju”, poručila je Čobo.

Čobo kaže da imamo rudarske projekte koji se “poput kuge” šire regionom!

Rudnici litija – rudnici kritičnih minerala. Oni su kancerogeni i to utječe na zdravlje čovjeka. Već uništavamo tlo i vodu! Tvrdi i da je Evropa licemjerna, jer žele zatvoriti rudnike koji zagađuju zrak.

- OGLAS -

„Istovremeno žele uništiti prirodne filtere, odnosno šume! Cijela BiH će biti rudnik kritičnih minerala! Bosanci i Hercegovci, selite se odavde! Ovdje vam nema života! Pravila se mijenjaju u korist Evrope, a to nisu našui interesi! Vlast nije vlasnik – vlasnici su suvereni! Je li BiH suverena država ili nije?! Suvereni u suverenoj državi imaju pravo glasa“, poručila je Čobo.

Čobo je zaključila razgovor rečenicom: „Dosta je žrtve!“

- Advertisement -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA