21.6 C
Sarajevo
07.05.2024

„Crna kravata“ – narkočvor koji trese BiH: Ratuju politika i pravosuđe, Amerika stisnula panik-taster!

„Crna kravata“ – stisnuta omča oko nekog „političkog vrata“: Zbog narkoafere u BiH reagirala i Amerika!
U akciji „Black tie 2“ uhapšene su dvadeset tri osobe. Neki od uhapšenih zadržani su u pritvoru, neki su pušteni, a nekima su izrečene mjere zabrane. Već nekoliko dana se ne nazire kraj narkoaferi koja je zatresla BiH. Dapače, izgleda da se tek zahuktava!

Hadžifejzović: „Crna kravata. Ko je crna kravata? Konaković jučer kaže da je akcija bila usmjerena prema njemu, no – po crnoj kravati su poznati i Čampara, Izetbegović, zna je metnuti i Isak… Pravi rat se vodi između politike – NiP-a, Konakovića i tužitelja. Vrlo žustro Konakoviću danas odgovaraju VSTV, Udruženje tužilaca, a Tužilaštvo države kaže da neće reagovati. To kaže u reakciji.

Šta je problem među njima? To da li je akcija Tužilaštva pravna ili politička.

I opet ništa bez Amerike. Ambasada je propisno naružila ministra Isaka koji je slavio puštanje iz pritvora direktora Munjića i zatražila da se Munjić i Selmanović suspenduju, a ne paradno dočekuju… Isak – hem nije po volji Amerike, hem paradira, hem provocira… Povjerenje javnosti – tako Amerika naziva odnos između policije i javnosti. Povjerenje. Amerikancima je Isakovo ponašanje šokantno, a javnosti je uglavnom zabavno.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA