25 C
Sarajevo
18.05.2024

Damir Doborac: Reprezentacija mora biti svetinja! Vraćamo staru slavu Zmajevima!

Marjan Mijajlović je otišao u Gradačac i sa novim selektorom rukometnih Zmajeva Damirom Doborcem najavio utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo! Obje utakmice ekskluzivno prenosi FACE TV!
Damir Doborac: „Vratit ću borbenost u rukometnu reprezentaciju! Ponosan sam što sam selektor! Od momaka tražim red i rad i samo rad – on jedini daje rezultate!“

Marjan Mijajlović: Kako je biti selektor?

Doborac: Nije baš jednostavno! Velika privilegija i čast, a s druge strane odgovornost i zadaća!

Mijajlović: Damire, igrali smo na tri EURA, devet poraza i neka da li naša realnost?

- OGLAS -

Doborac: Kroz tri godine možemo da očekujemo da uzmemo i koji bod na prvenstvu! Poslije Evropskog prvenstva nisam očekivao da će doći do smjene i da ću biti selektor! Za mene kao igrača je najveće bilo nastup za reprezentaciju! Ponosan sam što sam selektor!

Mijajlović: Pred tobom su mnogobrojni izazovi…

- Advertisement -

Doborac: Moja želja je da bez obzira na rezultat na utakmici u Tuzli budemo ispraćeni aplauzom! Želim da pokažemo maksimalnu borbenost! Bez obzira na sve probleme koji se dešavaju u našoj zemlji meni je bitno da vidim i sam pristup igrača koliko je njima stalo do naše reprezentacije! Prvo mjerilo će mi biti pristup, odnosno motivacija, koliko je nekome stalo do reprezentacije! Kolika im je čast da budu tu! Svi oni imaju određeni kvalitet, ali ne smije da bude upitna ljubav prema reprezentaciji! Reprezentacija je svetinja! 

Mijajlović: Ti i Barbarez postajete selektori i obojica idete odmah na zadatak. 

Doborac: Moramo vratiti kult reprezentaciji! Ili jesi ili nisi! 

Mijajlović: U reprezentaciju si vratio Perića i Malinovića. 

Doborac:  To su novi stari igrači! Nije im dugo trebalo vremena da se vrate! Drago mi je da igrači koji nisu bili tu određeno vrijeme sad se vraćaju! Svojim kvalitetom i energijom će nam pomoći u budućnosti! U budućnosti ćemo dodati još neko novo ime! Cilj mi je da B selekcija ima priliku da se okuplja, da odigraju par termina, da nastupaju za reprezentaciju i da kada dođu kvalifikacije od njih imamo koristi! Padamo u klopku što mislimo da smo talentovati! Uredu jesmo, ali to nas vara! Misle da ako smo talentovani ne trebamo ništa raditi! Igrači se onda udomaće! Tu nastaje najveći problem! Talenat je samo ono što ti pomogne da neke stvari riješiš malo prije drugih! Rad je sve! To momci moraju znati! Rad, rad i samo rad! On jedini daje rezultate! 

Mijajlović: Da li su ubjeđen da naš narod više voli rukomet nego što to pokazuje? 

Doborac: Sigurno da rukomet ima tradiciju i navijače! Moramo svi zajedno napraviti hemiju unutar saveza, klubova i da ljudima pružimo priliku da imaju pravo na svoje mišljenje! Ima dosta materijala da se sjedne i razgovara da svi budemo puno pametniji! 

Mijajlović: Vrati nam borbenost, a ostalo će doći lako.

Doborac: To mi je želja! Pokušat ću prenijeti da osjećaju ono što sam ja osjećao kad sam došao u reprezentaciju! Onda nećemo imati problem, brzo ćemo se vratiti tamo gdje smo bili! 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA