15 C
Sarajevo
02.05.2024

Debevec krišom ubacio mobitel u torbu Vasvije Vidović! Tužilaštvo BiH ekspresno podiglo optužnicu!

Hadžifejzović: „Kako je Tužilaštvo u nekim slučajevima ekspresno, brzo, efikasno, a u nekima sporo, presporo, tromo, neefikasno… Dobili smo odgovore!“
Advokatica Vasvija Vidović optužena je za krivično djelo “Sprečavanja dokazivanja” u slučaju koji se vodi protiv suspendiranog predsjednika Državnog suda BiH – Ranka Debevca. Optužnica protiv Vidović promptno podnesena – evo i zašto!

Hadžifejzović: „Mnogo značajnih tema bh. mediji uopšte ne stignu analizirati. U pravosudnom sistemu se dešava svašta – naprimjer, nema analize ko su i kakvi su novi zamjenici Državnog tužilaštva, ko je nova kantonalna tužiteljica i slično.

Ne stignu se, uglavnom zbog Dodika, analizirati sudski procesi ili optužnice Državnog tužilaštva. Jedna od njih je vrlo zanimljiva. Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Vasvije Vidović, advokatice, ali ne zaboravite nešto historijski važno – bh. predstavnika, agenta, pravnika u Sudu u Haagu.

Tužilaštvo tereti Vidović da je pomagala osumnjičenom Ranku Debevcu, čija je advokatica, tako što je iz pritvora pokušala iznijeti njegov tajni mobitel. Vidović se branila rečenicom da joj je Debevec taj aparat krišom ubacio u torbu, no čudno je kako je Tužilaštvo tako brzo podiglo optužnicu protiv Vidović, čak prije nego što je podiglo protiv Debevca. Zato smo pitali Tužilaštvo, nekoliko direktnih pitanja, a sva u jednom smislu: kako je Tužilaštvo u nekim slučajevima ekspresno, brzo, efikasno, a u nekima sporo, presporo, tromo, neefikasno… Dobili smo odgovore od Tužilaštva BiH.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA