11 C
Sarajevo
25.10.2024

Detalji terorističkog napada u Krajini: Maloljetnik ubio jednog policajca, drugi hospitaliziran!

Kako od naše djece – svetinja dobijemo avetinje?! Četrnaestogodišnjak s fantomkom upao u Policijsku stanicu Bosanska Krupa i izmasakrirao policajce!
Sinoć u večernjim satima, Bosansku Krupu, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu, potreslo je ubistvo policajca i pokušaj ubistva drugog u ovom gradu. Jedan policajac je usljed povreda preminuo, dok je drugi ranjen i nalazi se u bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“. Ovaj napad okarakterisan je terorističkim aktom i počinio ga je maloljetnik upavši u Policijsku stanicu Bosanska Krupa.

Hadžifejzović: „Dječak, četrnaest godina, koji je ubio policajca Ognjena Marana i teško ranio Avdu Hasanovića u Bosanskoj Krupi, iz naselja je Svetinje. Našu, bosansku djecu, naše svetinje, neko krade i od njih pravi avetinje, životinje. Za samo nekoliko dana ta ‘djeca’ kao da su pomahnitala – od dojava o bombama u školama, preko hladnog pucanja u vršnjaka, do ubistva nožem – i to policajca. Ne rade sve ovo sama djeca. Neko iza nekih stoji, neko ih iskorištava, zloupotrebljava, nagovara… Država, sistem moraju da dokažu autoritet, ali kako kada četrnaestogodišnjak ubije upravo autoritet – policajca?“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA