20 C
Sarajevo
08.09.2024

Dizdarević: Mirno razdruživanje neprihvatljivo, ali šta ako ruske snage dođu u BiH da osiguraju mir?!

Dizdarević: Promjene u SAD-u mogle bi promijeniti i gopolitičke prilike prema BiH!
Doc. dr. Sandi Dizdarević, stručnjak za sigurnost i univerzitetski profesor komentirao je spašavanje Nenada Nešića od smjene sa ministarske pozicije. Podsjetimo, smjena je zatražena zbog ismijavanja žrtava genocida! „Sama činjenica da bilo ko u BiH i iz regiona, svijeta razgovara o srebreničkim žrtvama na taj način pokreće niz pitanja. Prije nekoliko godina visoki predstavnik je učinio kažnjivim glorifikovanje ratnih zločinaca i žao mi je da pravosudne institucije nisu podigle niti jednu optužnicu protiv onih koji vrijeđaju žrtve genocida“, poručio je Dizdarević.

Staša Košarac je poručio Dodiku da je možda bolje da ne dođe sutra u Sarajevo na suđenje iz sigurnosnih razloga, zbog, kako je Košarac naveo, antisrpske histerije.

„Ne vidim da je bilo ko od bh. političara nešto posebno ugrožen, imaju oni svoje čuvare! Naši političari se konstano svađaju, mire pa koketiraju i svađaju se sa strancima. Mirno razdruživanje je apsolutno neprihvatljivo u BiH i svako ko misli da ta mogućnost postoji živi u zabludi! Ipak, ako dođe do promjene političke klime u SAD-u ili incidenata na Zapadnom Balkanu pod utjecajem Rusije, šta će se desiti ukoliko nakon sljedećeg incidenta ‘ruske mirnodopske snage’ uđu na područje BiH kako bi osigurale mir? Da li bi proces razdruživanja mogao biti pokrenut, pitanje je za sve bh. političare“, poručio je
Dizdarević.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA