19 C
Sarajevo
02.05.2024

Dodik svjesno slagao: Na skupu u Banjoj Luci samo 9000, a ne 50.000 ljudi!

Spinovi iz kuhinje SNSD-a o banjalučkom mitingu: Objelodanjene tačne brojke Dodikovog fijaska!
Nakon političkog mitinga „Srpska te zove“, Dodik, dodikovci i MUPRS se „zaračunali“ – izbrojali pet puta više ljudi nego što ih je bilo! Cifra od 50.000 neistinita – potvrdila srbijanska agencija!

Hadžifejzović: „Nismo završili sa mitinzima. Sutra u Sarajevu, po nalogu Dodika, obilježava se – u ulici Dobrovoljačka – godišnjica napada na kolonu JNA. Zašto sutra kada je godišnjica 3. maja? Zato što tako politika hoće.

No, 2. maja će biti dramatično u Srebrenici. Dodik je tog dana, na dan donošenja rezolucije o Srebrenici, zakazao opet miting, ali u Srebrenici… cilj? Da se dokaže da je Srebrenica osvojena, da je u entitetu RS i opet – da nije bio genocid… Bit će dramatično u Srebrenici… U Banjoj Luci i nije bilo neke drame; u Srebrenici će biti bolno dramatično: likovanje, pobjeda, osvajanje – balkanski postratni pir pored ubijenih… Nakratko se vraćamo mitingu u Banjoj Luci.  Brojke. Na Balkanu se sve prebrojava, smanjuje, povećava… Ovdje je politika i matematika… Dodik je jučer broj žrtava u Srebrenici smanjio za četiri puta, a broj mitingaša u Banjoj Luci povećao za pet puta.

Za broj žrtava u Srebrenici demantuje ga Haški sud. Za broj mitingaša u Banjoj Luci demantuje ga srbijanska agencija. Nije u Srebrenici 1550 do dvije hiljade – na bosansku žalost. Nije u Banjoj Luci 50.000 već 9000 – na Dodikovu žalost.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA