20 C
Sarajevo
08.09.2024

Draško Aćimović šokira: “Rat bukti u Evropi! Jeste slijepi? Treći svjetski rat počeo, sve bliže BiH”

Draško Aćimović analizirao geopolitičku situaciju u svijetu, pa upozorio: „Dešava se haos! Sve je isto kao pred Drugi svjetski rat!“
"Ne znam kako se naši političari ne plaše rata u Evropi! Govorili su i 1991. 'neće se ništa desiti', pa se desilo! Od danas imamo osam država koje se uključuju u svjetski rat! Sakrivaju se teroristički napadi koji se dešavaju u Evropi! Od danas nema sakrivanja! Ako je država poput Francuske rekla da se njihovim oružjem bombarduje Rusija, oni su ušli u rat!", ističe Aćimović.

Draško Aćimović pojasnio kakvu je štetu Dodik nanio državi BiH, pa otkrio „cijenu“ njegovog protuustavnog djelovanja zbog prisvajanja državne imovine: „Morat će platiti odštetu državi!“

Hadžifejzović: “Dodik mora ići do kraja ako mu je cilj da ono što je državno prebaci na entitetsko. Šta se sve može desiti?” 

Aćimović: “Da li zaista mi možemo predstaviti da će doći bilo koji strani investitor poslije ove današnje odluke za Vareš?!”

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Uvijek se priča o tome da Dodik krade državnu imovinu, a rijetko se priča da se to dešava i u FBiH. Šta investitorima koji su dugo tu i odlukama Ustavnog suda… Šta će se desiti?”

Aćimović: “Morat će platiti odštetu državi! Ovim danas smo otjerali investitore! Svi gledaju šta se desilo danas! Kad vidite da je kapital nesiguran u nekoj zemlji, zašto biste došli?!”

- Advertisement -

Hadžifejzović: “EU, NATO, Rusija, rat… Šta je zaista danas-sutra realno, a najavili ste to prije pola godine”

Aćimović: “U drugoj smo fazi ozbiljnog trećeg svjetskog rata! To je jedna od najstrašnijih vijesti u posljednjih nekoliko godina! Upozorenje koje je stiglo danas nagovijestilo je opasnu fazu, a to je proširenje rata na Evropu!” 

Hadžifejzović: “Orban je danas objasnio da je rat pred vratima. Kaže da se do rata dolazi u tri faze: raspravapriprema i uništenje i da sada Evropa završava raspravu. Od uništenja smo udaljeni nekoliko centimetara. Mislite da on ne napucava, da je realan?” 

Aćimović: “Tri hiljade ljudi dnevno pogine u Ukrajini na objema stranama! To su jezive cifre! To su polja prepuna leševa koje niko ne skuplja! Evropa je tek shvatila ozbiljnost i da Ukrajina nema resursa da može zaustaviti napad Rusije! Od dvadesetog maja, Zelenski – po Ustavu Ukrajine – nije više predsjednik Ukrajine! Predsjednik Parlamenta, po Ustavu, treba da vodi Ukrajinu! Vidimo da sa jedne strane određene države priznaju da se nastave vanustavne aktivnosti, a sa druge strane Putin kaže da nema s kim da pregovara!” 

Hadžifejzović: “Problem je američka dozvola… Pucajte po Rusima…

Aćimović: “Rat je blizu i naših granica!” 

Hadžifejzović: “Ako rata i ne bude, šta će biti sa BiH ?” 

Aćimović: “To bismo uskoro trebali saznati! Cjelokupan region se mijenja! Pogledajmo izbore u Srbiji! U cjelokupnoj regiji, ako pogledamo od Crne Gore, izbore su izgubile socijaldemokrate… Srbija, Makedonija, Hrvatska – sve su izgubile socijaldemokrate! Samo su u BiH na vlasti! Ako ništa, Dodikova partija se barem tako zove! Imamo nešto čudno što se dešava! Partije desnog centra jačaju! To nam signalizira jačanje tih radikalnih opcija, jačanje opcija koje će se dešavati na građanskim metodama, kao što bismo možda mi željeli, ali na neki drugi način!”

Hadžifejzović: “Rat i svjetska ekonomija. Šta se dešava u svijetu?” 

Aćimović: “Dešava se haos! Sve što je bilo prihvatljivo, u potpunosti se mijenja! Zlato i srebro padaju! Kompletan energetski sistem srušen! Gradi se potpuno jedna nova ekonomija! Ako izvozite drvo, struju, a uvozite najgori kvalitet drveta, hrane, zašto vam treba balans da izvezete još više drveta…? Ne pravite tako balans! To je kao zlatni zub u stomatologiji! Ekonomija se mijenja! Ako želimo da nešto uradimo, možemo uraditi!” 

Cijelo gostovanje Draška Aćimovića pogledajte u videoprilogu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA