11.6 C
Sarajevo
10.05.2024

Dušan Janjić šokira: Dodik gotov, NATO ga poklopio! Čović šaraf! Ako rat krene, za par sati je gotov!

Dušan Janjić šokira: "BiH i Srbija ulaze u NATO za dvije-tri godine! Amerika će skloniti lokalne zmajeve, Indijance!"
„Drago mi je, neću umrijeti, a vidjet ću Srbiju u NATO-u! Ako neko krene u rat, Amerikanci će ga završiti u roku sad, a rat će trajati samo par sati! Ovo je Godina zmaja! Zmaj Amerika ne trpi druge vatre! Amerika ne odustaje! Donijet će novi ustav za BiH! Bitka za Ukrajinu se ne može dobiti bez nuklearnog rata!“, ističe Janjić.

Dušan Janjić šokira: Dodik gotov, NATO ga poklopio! Čović šaraf! Ako rat krene, za par sati je gotov!

Dušan Janjić, politički analitičar, u večerašnjem izdanju „Bosanskog vjestnika“ govorio je o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i na Balkanu, potcrtavši da Amerika, kao vodeća sila NATO-a, neće dopustiti da izgubi status garanta mira: „Amerika više ne može tolerisati ekscese!“

Salihović: „Zašto je naoružavanje postalo garant mira?“

- OGLAS -

Janjić: „Biznis sa oružjem je postao izlaz za kapital! Rat iz Evrope se pomjera na centralnu Aziju i kad dođe do Pakistana – tu će se smiriti!”

Salihović: “Koliko će trajati to pomjeranje?”

- Advertisement -

Janjić: “Teško je reći! Početak rata ću vidjeti, ali mir ne! Kod nas još traje postmiloševićevska era! Tek ulazimo u eru stabilizacije mira!”

Salihović: “Neće biti rata na zapadnom Balkanu?”

Janjić: “Relativno je! 20. i 21. vijek je doba konflikt-menadžmenta! U godini smo zmaja – doći će do smirivanja lokalnih zmajeva! Pripremamo se za normalizaciju! Amerika je došla do tačke gdje ne može da toleriše igre lokalnih zmajeva! Sve ratne vojskovođe će biti stavljene pod kontrolu NATO-a!”

Salihović: “Šta znači posjeta Jamesa O’Briena?”

Janjić: “Ovo je njegov najzreliji istup! Podsjetio me na Baracka Obamu! Došlo je vrijeme da zamijenimo stare prijatelje koji su nam proizvodili nove neprijatelje! Stavit će region pod kontrolu! Reći će: ‘Primirite se!’ Neće dopustiti da im neko ospori ulogu garanta mira! Narod je umoran, a tad se uspostavlja vojno-policijska kontrola!”

Salihović: “Koliko će na politiku Amerike utjecati izbori u toj velesili?”

Janjić: “Utječu puno! Oni se nama mogu baviti do ljeta, a poslije toga nema nas na agendi! Poslije toga radi država – zato je stigao O’Brien! On djeluje po jednoj agendi koja je ovdje davno najavljena!”

Salihović: “Nedostaje li Čović na američkoj crnoj listi?”

Janjić: “Balkan je Zapadu interesantan jer ima dobru energetiku i voda! Balkan je po tome u svijetu peti. Čović je davno opomenut da ne pravi bajke, da ne izmišlja ekonomiju Herceg-Bosne! Čović je spreman da podnese rizik, ali je mali igrač!”

Salihović: “Kad će Bosna i Hercegovina i Srbija ući u NATO?”

Janjić: “Ući ćemo u NATO za dvije-tri godine! Punopravno članstvo dolazi za tri-četiri – siguran sam!”

Salihović: “FACE je dobio povjerljive informacije da NATO neće dozvoliti da se napravi sigurnosni vakuum. Pomoći će BiH – ispunit će svoj mandat. Sugerisali su da će biti na strani BiH. Je li to spremanje BiH za ulazak u NATO?”

Janjić: “Odavno su spremni planovi za operativnu reakciju u slučaju incidenata ovdje! Što se tiče NATO-a, on je operativno spreman! Rizik da će neko zloupotrijebiti priču – nestao je! Ne moramo sve da vidimo i ne vidimo!”

Cijelo gostovanje pogledajte u videoprilogu ispod.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA