15 C
Sarajevo
29.09.2024

Edis Dervišagić: „Gradačac će opet biti siguran grad, obećavam! Vraćam i Huseina-kapetana Gradaščevića!“ 

Aktuelni načelnik Gradačca i kandidat SDP-a uz podršku Trojke i SBiH-a za novi mandat, Edis Dervišagić, obećao Gradačanima: „Gradačac je okosnica privrede – poboljšat ćemo ga sanacionim radovima!“
Hadžifejzović: “Bezbjednost u Gradačcu, slučaj Nizame… Objasnite nam zašto to tamo ne valja…” Dervišagić: “Očekivali smo da se dese neke promjene u sistemu! Dokazane su veze između policije i ubice! Telefon Sulejmanovića, koji krije odgovore, nikad nije otključan niti znamo hoće li ikad biti!”

Aktuelni načelnik Gradačca, Edis Dervišagić, i reizborni kandidat za načelničko mjesto u ovom gradu bio je večerašnji gost FACE TO FACE-a sa Senadom Hadžifejzovićem. 

Hadžifejzović: “Kandidat ste Trojke ispred SDP-a.” 

Dervišagić: “Drago mi je što sam dobio podršku! Radio sam na historijskim projektima, prije svega na vodosnabdijevanju! To je bio  veliki problem! Izgradili smo preko stotinu kilometara novog vodovoda… Četrdeset kilometara cjevovoda! Četrdeset kilometara kanalizacione mreže… mnogo toga… i dobili smo novi vodovod! Gradačac je veliko privredno područje! Nedostatak su osjećali i privrednici! Drago mi je što smo to i zbog njih riješili!”  

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Kako nazivate građane Gradačca?” 

Dervišagić: “Gradačani!”  

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Mnogi kažu Građani. Znate li za taj termin?”  

Dervišagić: “Znam, ali mi ovaj koristimo u Gradačcu!” 

Hadžifejzović: “Šta je najbitnije?”  

Dervišagić: “Projekt vodosnabdijevanje jeste odrađen, ali moramo širiti vodovodnu mrežu prema nekim naseljima! Dopunjavamo manje sisteme u mjesnim zajednicama, ali kostur problema je riješen! Moramo izgraditi saobraćajnicu! Moramo nastaviti u tom pravcu! Imamo oko 5,6 miliona KM potpisanih ugovora za izgradnju saobraćajnica! Prioritet mora biti i izgradnja obilaznice! Saobraćaj je prebukiran! Prosječna plata raste! Osim industrije, poznati smo i kao poljoprivredni region! Na preko devet stotina hektara nalaze se različiti voćnjaci! Borimo se! Gradačac je, uz Tešanj, okosnica privrede!”  

Hadžifejzović: “Šta je sa sportskim objektima? Skenderija, stadion…?” 

Dervišagić: “FK ‘Zvijezda’ je simbol grada Gradačca! Bilo je to jedno vrijeme zapostavljeno! U posljednjih mjesec dana uloženo je preko milion KM!”  

Hadžifejzović: “Ima se para, raste budžet…?”  

Dervišagić: “Saradnja sa Federalnom vladom je na većem nivou nego što je prije bila! Oko devet miliona KM je odobreno za infrastrukturne projekte u Gradačcu! Budžet se razvija! Imamo značajno viši iznos negoli prethodnih godina!”  

Hadžifejzović: “Obnova Starog grada, Kule… Šta je tu urađeno? Ima li još nešto da se radi?”  

Dervišagić: “Milion KM su radovi koji se izvode na bedemima Kule Huseina-kapetana Gradaščevića! To se prije nije radilo! Radovi se privode kraju! Zaštitili smo Kulu od daljeg propadanja! Otvara se mogućnost za novim turističkim sadržajem! Otvaramo tunele ispod Kule! Mnogi za njih nisu znali! Tabija koju radimo će biti otvorena! Bila je zatrpana zemljom! Sada je rekonstruisana! Kroz nju ćemo moći ući u tunel! Svaki turista koji dođe u Gradačac imat će novi sadržaj!”  

Hadžifejzović: “Bezbjednost u Gradačcu, slučaj Nizame… Objasnite nam zašto to tamo ne valja…”  

Dervišagić: “To je jedan od najvećih problema građana: narušena sigurnost! Ostala je mrlja na čitavom Gradačcu! Strašno je da građanima Gradačca niko nije mogao objasniti da li je taj monstrum djelovao sam i kako je moguće da je nekoliko sati hodao Gradačcem i ubijao, a da niko od policije ne reaguje! Da li će ikada biti objašnjeno šta se u Gradačcu dešavalo tog kobnog dana?! Je li on imao saučesnika?! Kako policija nije reagovala?! Neka objasne! Čekamo odgovor!” 

Hadžifejzović: “Vaš protukandidat je sadašnji ministar MUP-a. Šta mislite o njemu? Budite direktni!” 

Dervišagić: “To je bolje pitanje koje se njemu treba postaviti! Ne mogu kriviti njega za dešavanja, ali očekivali smo da se dese neke promjene u sistemu! Dokazane su veze između policije i ubice! Telefon Sulejmanovića, koji krije odgovore, nikad nije otključan niti znamo hoće li ikad biti!” 

Hadžifejzović: “Šta ćete u četvrtom mandatu?” 

Dervišagić: “Osnovni motiv mi je što sam u proteklom periodu stekao dobar tim oko sebe! Imamo problem: deponija Višnjik! Očekujemo da do kraja godine krenemo sa sanacionim radovima! Imam puno planova!”  

Hadžifejzović: “Završna riječ?”  

Dervišagić: “Pozivam naše sugrađane da izađu na izbore 6. oktobra! U izbornoj kampanji mnogo se priča i obećava, ali mi smo mala sredina; poznajemo se… Građani svojom glavom mogu odlučiti kome dati podršku! Ono što je rađeno u proteklom periodu je najbolja garancija za naredni mandat! Mogu obećati da ni na koji način neću ukaljati obraz! Dvanaest godina, koje su iza mene, obilježene su ravnomjernim razvojem i nepostojanjem bilo kakvih afera! Mislim da je to najbolja preporuka za naredni mandat, ali građani će odlučiti!”  

CIJELO GOSTOVANJE POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA