15.5 C
Sarajevo
03.10.2024

Edvin Alijanović: “Bosanska Krupa umire! Ako postanem gradonačelnik, slijedi novo doba!”

Edvin Alijanović, kandidat za načelnika Bosanske Krupe (DF), bez dlake na jeziku, otkrio i svoje izborne ciljeve: “Nemam čarobni štapić i preko noći se ne može ništa promijeniti, ali se ja neću prodati za metar asfalta!”
“Želim otvoriti oči narodu Bosanske Krupe! Krupa umire, i to ne samo zbog iseljavanja! Pola Krupe je na kanalizaciji! Imamo mnogo onkoloških pacijenata!”, istakao je kandidat za načelnika Bosanske Krupe (DF), Edvin Alijanović.

Edvin Alijanović, kandidat za načelnika Bosanske Krupe (DF), bio je večerašnji gost FTF sa Senadom Hadžifejzovićem. 

Alijanović: “Ja sam profesor bosanskog jezika i književnosti; magistar, doktorant i humanista! Živim za svoju Bosansku Krupu! Radim kao profesor tamo i veliki broj uspjeha je iza mene! Posebno izdvajam rad na zaštiti kulturnog nasljeđa u Bosanskoj Krupi, po čemu je i prepoznata i, na koncu, dobila status grada! Krupa je mala ali općina može postati grad na osnovu kulturnohistorijskog nasljeđa! Bio sam ministar u Vladi USK samo osam mjeseci! Za osam mjeseci sam dosta toga uradio i mnogo rezultata je iza mene! Jedini sam ministar obrazovanja u Vladi USK koji je dolazio iz Bosanske Krupe! To je grad koji je u ratu potpuno uništen! Potrudio sam se da pomognem Bosanskoj Krupi i sa pozicije ministra! Radio sam sve kako bih pomogao svom gradu! Sa mjesta gradonačelnika mogu puno više uraditi za svoj grad!”  

Hadžifejzović: “Imaš dva doktorata?” 

- OGLAS -

Alijanović: “Da; iz politologije i književnosti. Moje teme su uvijek vezane za lokalnu zajednicu!”  

Hadžifejzović: “Problem je deponija iznad grada?”  

- Advertisement -

Alijanović: “Želim otvoriti oči narodu Bosanske Krupe! Krupa umire, i to ne samo zbog iseljavanja! Pola Krupe je na kanalizaciji! Stanovnici Bosanske Krupe doslovno piju kanalizaciju! Ona ide direktno u Unu! Imamo mnogo onkoloških pacijenata! Tamo ne postoji porodica koja nema bar jednog onkološkog pacijenta!” 

Hadžifejzović: “Šta ti je cilj?” 

Alijanović: “Sjest ćemo i razgovarati sa čelnicima Cazina i Bužima, jer i oni tamo dovoze svoje smeće! Moramo hitno ugraditi prečišćivače!”  

Hadžifejzović: “Šta je sa kapitalnim projektima?  

Alijanović: “Puno toga je obećavano, a ništa nije urađeno! Izgubili smo milionske iznose! Imamo tužbu od osam miliona KM, a to je polovina našeg budžeta!”  

Hadžifejzović: “Iz Krupe odlaze čitave porodice?” 

Alijanović: “Da. Ljudi se bore za egzistenciju; odlaze ne samo mladi nego cijele porodice! Krupa je prva u USK po iseljavanju stanovništva. Ne obećavam ništa što ne mogu ispuniti! Nemam čarobni štapić i preko noći se ne može ništa promijeniti, ali se ja neću prodati za metar asfalta! Pozivam sve građane Bosanske Krupe da izađu na izbore i da napokon glasaju za promjenu! Krupa je postala jedna kasaba; tamo je ustajala atmosfera i bitna nam je promjena! Narod je prepoznao i mislim da vidi gdje se nalazi ta energija promjene! Ovo je presedan i ovo treba biti nešto što će Krupu uvesti u jedno novo doba! To mora biti grad u kojem mladi ostaju i gdje su naši stari zbrinuti!”  

CIJELO GOSTOVANJE EDVINA ALIJANOVIĆA, KANDIDATA ZA NAČELNIKA BOSANSKE KRUPE (DF), POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA