16.6 C
Sarajevo
01.05.2024

Evo dokaza da je GENOCID u Srebrenici bio pomno isplaniran! Krajišnik ’92. potpisao ubijanje Bošnjaka!

Tzv. Skupština srpskog naroda u BiH „strateški izglasala“ ubijanje, protjerivanje i etničko čišćenje Bošnjaka Srebrenice još 1992. godine!
Tri godine prije genocida u Srebrenici 1995. godine, izglasano je „šest strateških ciljeva“ bosanskih Srba kojim se jasno dokazuju namjere rukovodstva entiteta RS. Momčilo Krajišnik je stavio svoj potpis 1992. na plan o genocidu i tako zapečatio sudbine 8372... žrtvama bošnjačke nacionalnosti.

Salihović: „Dakle, prema najavama, prognozama, proračunima – rezolucija o Srebrenici najvjerovatnije će biti usvojena početkom maja. Genocid u Srebrenici je presuđen. Nikakvi plaćeni stručnjaci koji to ‘analiziraju’ i pobijaju činjenice ne mogu umanjiti, ma koliko su se danas zastupnici u Narodnoj skupštini RS-a trudili zastupati tu tezu. Uz umanjenje broja žrtava, skoro svi zastupnici imali su iste teze u izlaganjima. Jedna od njih je i ta da nije postojao plan ubijanja, protjerivanja, etničkog čišćenja i zločina protiv bošnjačkog naroda. Šest strateških ciljeva koje je 1992. potpisao Momčilo Krajišnik, i koji su bili uvod u genocid, pobijaju blijede pokušaje umanjivanja broja žrtava, namjere i negiranja genocida. Podsjetimo, Momčilo Krajišnik, prvi predsjednik Narodne skupštine RS-a, direktni je potpisnik šest strateških ciljeva srpskog naroda u BiH početkom devedesetih, usvojenih na takozvanoj Skupštini srpskog naroda u BiH 12. maja, a kojom je predsjedavao.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA