13.8 C
Sarajevo
18.09.2024

Frederik Lundqvist najavio revoluciju u medicini: “Po prvi put pobjeđujemo i dižemo bolesne na noge!”

Frederik Lundqvist, revolucionar, izumitelj odijela koje na noge diže bolesne: “Želimo pomoći ljudima, djeci posebno!”
EKSLUZIVNI gost kod Senada Hadžifejzovića bio je Frederik Lundqvist, Šveđanin koji je zbog gubitka pacijenta i prijatelja odlučio pomoći cijelom svijetu: “Pogodila me smrt mog pacijenta Jureka! Bio je pozitivan i dobar čovjek! Multipla skleroza mu je oduzela život! Volio sam ga! To je bilo nepravedno! Sa ‘Mollii’ odijelom sam napravio revoluciju!”

Ekskluzivno, Frederik Lundqvist u studiju FACE-a otkriva tajnu specijalnog “Mollii” odijela koje pomaže bolesnim.

Hadžifejzović: “Kako ste uopće došli na ideju da napravite odijelo koje će pomoći bolesnim ljudima, onima koji su preživjeli moždane udare, ranjenima, povrijeđenim u saobraćajnim nesrećama, onima koji su paralizovani?”

Lundqvist: “Ovo je revolucija u rehabilitaciji i u pomagalima! Po prvi put pobjeđujemo spazam! Ovo nikada nije viđeno ranije! Odijelo se bori protiv ukočenosti! Djelujemo na senzorske nerve mišića! Mi aktiviramo mozak! Imamo 58 elektroda u odijelu! Lako je fizijatru odabrati koje elektrode želi aktivirati!”

- OGLAS -

Hadžifejzović: “Ovo je potpuno novi pravac u medicini… ovo je preokret, historija?”

Lundqvist: “Pomažemo ljudima da vrate kvalitet života! Vraćamo im nadu! Ovo je posebno značajno za djecu! Djeca konačno mogu učiti i raditi stvari koje bez odijela nisu mogla! Djecu učimo da se kreću! Potpuno mijenjamo ishod života i olakšavamo roditeljima bolesne djece!”

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Znate li da u BiH živi 230 hiljada ljudi kojima je potrebna pomoć…? Idemo u akciju! Država, entiteti i kantoni trebaju kupiti ‘Mollii’ odijela kako bi se bolesni besplatno liječili.“

Lundqvist: “Ono što je najvažnije: nije bitno koliko godina imate, ‘Mollii’ odijelo je namijenjeno svima! I najvažnije od svega je da ova odijela moraju biti dio zdravstvenog sistema.”

Hadžifejzović dao uputu vlastima: “Federalni zavod je izdao šifru za ‘Mollii’ odijelo ‘Otto Bocku Adria’! Isto mora uraditi i drugi entitet! Kantonalni zavodi moraju uvrstiti ovu šifru koju su dobili od Federalnog zavoda i moraju obezbijediti da svaka javna zdravstvena ustanova nabavi ova odijela, te da pacijenti mogu dobiti besplatno ovu uslugu.”

Pogledajte ovo gostovanje, saznajte kako radi “Mollii” odijelo i kako vam može pomoći.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA