13.8 C
Sarajevo
20.09.2024

Fuad Abaspahić zaplakao zbog Vogošćana: “Ja sam narodni političar! SDA napravila puno grešaka, ja ću ih ispraviti!”

Fuad Abaspahić (SDP), kandidat Trojke za načelnika Vogošće: "Uvijek se govorilo da iz Vogošće idu pare za Beograd! Vogošća hrani, Beograd se gradi – tako se govorilo! E pa sad obećavam: Vogošća će se hraniti i graditi!"
"Želim biti načelnik jer imam viziju kako od Vogošće napraviti kvalitetnu, funkcionalnu i savremenu općinu u kojoj će biti užitak živjeti! Imam planove koji su realni! Većina izbjeglica koje žive u Vogošći tamo žive duže nego u mjestima gdje su rođeni! Ja te ljude doživljavam kao svoje Vogošćane!", ističe Fuad Abaspahić!

Hadžifejzović: “Humanista ste. Ne pričate o tome…”

Abaspahić: “O tome ne treba pričati. Ljudima treba pomagati koliko ko može. Moji sugrađani to prepoznaju! Emotivac sam. Svašta sam vidio pomažući ljudima. Trideset godina poslije rata postoje borci koji nemaju riješeno stambeno pitanje! Živim za dan kada neću biti potreban nekome kao humanista! U ovakvoj državi niko ne treba biti socijalni slučaj… samo trebamo biti malo više ljudi!

Ako budem načelnik, građanima ću vraćati njihov novac, davati ono što im je potrebno. Poznajem situaciju u Vogošći; znam koje su naše potrebe i problemi i znam šta nam je potrebno! Vogošća je u meni! Ona je bila druga po bruto prihodima u bivšoj Jugoslaviji! Uvijek se govorilo da iz Vogošće idu pare za Beograd! Vogošća hrani, Beograd se gradi – tako se govorilo! U Federalnom parlamentu sam već godinu i po dana i ponosan sam na ono što smo dosad uradili! Želim biti načelnik jer imam viziju kako od Vogošće napraviti kvalitetnu, funkcionalnu i savremenu općinu u kojoj će biti užitak živjeti! Imam planove koji su realni! Većina izbjeglica koje žive u Vogošći tamo žive duže nego u mjestima gdje su rođeni! Ja te ljude doživljavam kao svoje Vogošćane!

Vogošćani nemaju nijedno izletište, a imaju ogromne resurse! Vogošća je navečer pustoš! ‘Jošanički potok’ je projekt koji sam pokrenuo sa Kenanom Magodom. Tamo je ogroman prostor – šuma, potok – i možemo napraviti zipline, ugostiteljske objekte, šetnice, trase za biciklizam… Nudili smo taj projekt lokalnoj zajednici, ali su odbili! Rekli su nam da i oni imaju neki projekt. Vogošćani još uvijek koriste vodu iz lokalnih vodovoda; nemamo svoj! Naša obaveza je da napravimo vodovod! Imamo dva trga, ali nijedan nije zvanično trg! Godinama se pišu neki projekti o gradnji trga, ali od toga nema ništa! Veliki broj problema u saobraćaju u općini Vogošća je riješen. 2005. godine ćemo moći voziti od Šipa do Hotonja; polovinu puta ćemo zaobići! Deset godina smo imali probleme sa gradskim prijevozom, a sada je u Vogošći besplatan prijevoz za učenike, studente i penzionere sa najnižom penzijom! Svaku noć imate besplatan prijevoz na relaciji Baščaršija – Vogošća! Imat ćemo i trolejbus u maju 2025. godine! U Vogošći nemamo parking! Insistirat ću da se napravi podzemna dvoetažna garaža i sala za borilačke sportove, a na vrhu toga pomoćni stadion sa vještačkom travom. Imamo malo igrališta za djecu; prodaju se stanovi parovima sa djecom, a nemamo igrališta!

- OGLAS -

Prije nekoliko mjeseci smo uradili rekonstrukciju Stadiona ‘Hakija Mršo’! SDA je na vlasti od devedesetih godina. Imali su mnogo pogrešnih poteza! Te greške ćemo mi ispravljati! Pozivam građane Vogošće da pregledaju sve programe svih stranaka, dođu na naše skupove, razgovaraju sa kandidatima i da izaberu ono što je najbolje! Mogu obećati da ću biti njihov servis i raditi najbolje u korist građana Vogošće! Ja sam narodni političar!”

Obavezno pogledajte gostovanje kandidata za načelnika Općine Vogošća Fuada Abaspahića.

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA