18 C
Sarajevo
03.10.2024

Gradonačelnica Sarajeva “zaratila” s Izraelom! Karić: “Provocirate u Sarajevu, u Gazi činite genocid”

Izrael nastavlja sa svojim ofanzivama – i vojnom i diplomatskom! Sarajevska gradonačelnica oštro negodovala na najavu prijema povodom godišnjice “Hamasovog” napada!
Nakon napada Irana na Izrael, situacija na Bliskom istoku eskalira. Izraelci sprovode jaku diplomatsku ofanzivu, pa čak i u Bosni i Hercegovini. Nakon pokušaja organiziranja prijema u Sarajevu povodom godišnjice “Hamasovog” napada, Benjamina Karić se oglasila na društvenim mrežama i oštro osudila taj čin.

Hadžifejzović: „Izrael vodi na diplomatskom polju. Zabranio je prvom čovjeku svijeta, makar nominalno i formalno, sekretaru UN-a, Guterresu, da dođe u Izrael, a diplomatska mreža Izraela u svijetu radi bez prekida. 

Ambasadorica Izraela – bila nam je gošća prije godinu dana – Galit Peleg najavila je prijem u Sarajevu, u Hotelu ‘Evropa’, povodom godišnjice terorističkog napada ‘Hamasa'… Nevjerovatno, brzo je došao odgovor od gradonačelnice Sarajeva. Zašto je prva reagovala, zašto prije  ostalih – svih – vlasti i opozicije? No, nakon te reakcije – drama…“ 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA