13.8 C
Sarajevo
29.09.2024

Hadžifejzović: Izrael ubija, Iran samo prijeti! Slijedi li Armagedon?! 

“Ako Iran krene u osvetnički napad na Izrael, iste sekunde - a sve je već spremno - u odbranu Izraela ili napad na Iran – stupa Amerika i zemlje zapada… Ako se to desi, onda je samo pitanje kako nazvati taj rat koji slijedi - da li kao regionalni, treći svjetski ili posljednji. Armagedon!“, ističe Hadžifejzović!
Šta čeka Iran? Je li spreman na rat s Izraelom? Šta priprema Amerika? Gdje je u svemu Rusija? Hadžifejzović odgovara...

Hadžifejzović: „Kao što vam uporno govorimo od oktobra prošle godine – Izrael niko i ništa ne može zaustaviti u osvetničkom pohodu. Kao što smo vam sinoć najavili – ako Izrael ubije prvog čovjeka Hezbolaha – tek svašta čitav svijet može očekivati. Tako je Izrael, danas, nakon potvrde da je ubijen Nasrallah, objavio da niko, nigdje u svijetu, ko god je protivnik Izraela nije siguran i da Izrael može eliminisati svakog neprijatelja bilo gdje… Ovakva vojna, obavještajna, operativna  superiornost nije zabilježena u historiji svijeta.  

Iranu, kao najdirektnijem protivniku Izraela ne preostaje ništa drugo nego da prijeti, a prijeti nakon svakog spektakularnog ubistva kompletnog vojnog i političkog vrha Hezbolaha i Hamasa. Izrael eliminiše jednog po jednog lidera, komandanta, a Iran samo prijeti.  Nema nikakve dileme – Izrael najdirektnije provocira, izaziva Iran da – ako smije – krene u napad na Izrael. To opet znači da je Izrael itekako samouvjeren u svoje vojne sposobnosti i spreman da u kontranapadu uništi Iran. 

Prijetnja Irana znači samo to da ta država ili nije spremna za napad ili je svjesna da može biti uništena u kontranapadu. Da je Iran spreman za rat sa Izraelom, vjerovatno bi nakon ubistva njihovog prvog vojnika Sulejmanija – krenuo u totalni rat. Umjesto toga, Iran je nakon napada Izraela na konzulat Irana u Damasku, ka Izraelu poslao rakete i dronove što se ispostavilo tek kao probno odmjeravanje snaga napada i odbrane. Nešto kao odgovor radi odgovora.  

- OGLAS -

Ako Iran krene u osvetnički napad na Izrael, iste sekunde – a sve je već spremno – u odbranu Izraela ili napad na Iran – stupa Amerika i zemlje zapada… Ako se to desi, onda je samo pitanje kako nazvati taj rat koji slijedi – da li kao regionalni, treći svjetski ili posljednji. Armagedon.“ 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA