12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Hadžović: Blagoslovi SPC-a Vučiću protiv Rezolucije o Srebrenici neprimjereni! RS u defanzivi!

Hadžović: Dodik neće preći liniju, okolnosti drugačije nego 90-tih!
Centar za sigurnosne studije objavio je rezultate istraživanja Američkog republikanskog instituta, ističući krah aktuelne vlasti na putu integrisanja Bosne i Hercegovine u NATO. Dodik uspješnije od partnera promovira svoje interese, stoji u saopćenju. Prema rezultatima istraživanja samo tri posto Srba u BiH podržava članstvo u NATO, dok je 61 posto eksplicitno protiv bilo kakve veze s NATO-om. S druge strane 61 posto Hrvata i čak 76 posto Bošnjaka smatra da BiH treba postati članica NATO-a. Za ovakvu percepciju, direktor Centra za sigurnosne studije Denis Hadžović, krivi vlasti. “Dodik je u okviru svoje medijske propagande uspio nametnuti svoje ciljeve”, poručio je Hadžović.

Hadžović se dotakao i svirepog trostrukog ubistva u Tuzli, otkrivenog nakon što je započela istraga o samoubistvu muškarca. U stanu su pronađena tri beživotna tijela – supruge i dvoje maloljetne djece.
“Riječ je o zapostavljanju Sistema! Svi se baziraju na svoj mandat! Niko ne gleda interese građana! Građani traže kišobran sigurnosti!”, poručio je Hadžović.


Kada je riječ o najavama svesrpskog sabora i “osvješćujućih” odluka rukovodstva RS-a nakon izglasavanja rezolucije o Srebrenici na Generalnoj skupoštini UN-a zakazanoj za tri dana, Hadžović poručuje da institucije na federalnom i državnom nivou moraju ostati snažne.


“FBIH mora ostati snažna, posebno državne institucije, u slučaju kretanja koja ne bi bila u skladu sa Ustavom, a nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici! Rezervna varaijanta je da moraju biti naše institucije snažne, zajedno sa Oružanim snagama da se spriječe posljedice! I opozicija u RS i većinski broj građana ne bi podržalo Dodika u sukobu! Nisu to laki momenti ni za predstavnike srpskog naroda! Ne vjerujem da bi Rezolucija mogla polučiti pravne posljedice po RS i Srbiju!”, poručio je Hadžović.

- OGLAS -


Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA