17.7 C
Sarajevo
27.04.2024

Hadžović: Najava usvajanja Izbornog zakona RS-a je podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine!

Hadžović: Dodik se solidarisao s Čovićem, nema namjeru konkretno djelovati!
Denis Hadžović, direktor Centra za sigurnosne studije BiH, gostujući u Bosanskom vjestniku poručio je da su najava usvajanja Izbornog zakona RS-a kao odgovor na Schmidtovo nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH protivustavne!

“Podrivanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Ali i do sada smo imali priliku čuti dosta puta nekakve slične najave, pa nisu u praksi dale rezultate. Najveći protivnik izmjena Izbornog zakona bio je HDZ BiH, vjerovatno se Dodik solidarisao s Čovićem. Dosad nije osnovao ni vojsku RS-a, obavještajno-sigurnosnu agenciju, poresku upravu”, poručio je Hadžović.

S druge strane, američke sankcije po prvi put su ozbiljno zabrinule RS.


“Amerika je prešla u jednu novu fazu! Prije su samo sanckije bile ograničene od State Departmenta i odnosile su se na putovanja! Odlučili su se ipak na korak dalje, bit će znatno otežano onima koji su na tim listama! Najavljuju se i novi crnolistaši! SAD na taj način disciplinuju one koji ugrožavaju sigurnost! Evropsko vijeće je uvelo restriktivne mjere i one daju ozbiljnost i daju okvir, jer se svih 27 članica moraju složiti. Nisu smatrali da je neko došao do te faze. Izbori se dešavaju u 64 zemlje svijeta! Možda se i taj okvir može iskoristiti ako EU bude smatrala da treba!”, poručio je Hadžović.

- OGLAS -


Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA