Ideja za ručak – neodoljive njoke i desert sa kruškom i ružom | “Novi okusi bosanske sofre” S2 – EP3

“Novi okusi bosanske sofre”: Tradicionalna bosanska jela pripremljena na moderan način.
U trećoj epizodi druge sezone, naša kuharica Asmira Mujić Mašić donosi nam inovativan recept za njoke, kao i desert sa kruškama i sokom od ruže!

U novoj epizodi donosi vam ideju za ručak, ali i desert. Za ovaj recept su vam potrebni sljedeći sastojci…

Sastojci za njoke:

  • jedan kg kuhanog krompira (oguljenog);
  • 300-350 g brašna;
  • tri g soli;
  • dvoje-troje jaja;
  • par listova svježe kadulje;
  • kačkavalj “Pađeni”, 200 g – sirevi;
  • dva-tri čehna bijelog luka;
  • dvije kašike maslaca.

Pečene kruške sa kremom od ruže

- OGLAS -

Krema:

  • četiri žumanceta;
  • jedna kašika hladnog maslaca;
  • 100 ml vrhnja za šlag;
  • dvije-tri kruške.

Više pogledajte na linku ispod! Dobar tek!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA