Muškatna tikva je jedan od najljepših plodova jeseni, bogata je vitaminima i vlaknima, a njen sladak i blag ukus savršen je za različite kombinacije.Teleće meso je nježno, sočno i izuzetno ukusno, a pripremiti ga je vrlo jednostavno. Svježe, domaće lepinje ili bazlame savršeno će upotpuniti ovo jelo!
MUŠKATNA TIKVA U PARADAJZ SOSU
Sastojci:
- OGLAS -
- 1 muškatna tikva
- 2 glavice luka
- 100g sosa od paradajza
- 1 kašika šećera
- so, biber
- maslinovo ulje i maslac
TELEĆE ŠNICLE U SOSU OD PAPRIKA
Sastojci:
- Advertisement -
- 600 g telećih šnicli
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 kašika kapara
- 1 kašika indijskih oraha
- 1 čehno bijelog luka
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- Peršun, so i biber
- Maslinovo ulje
LEPINJE
Sastojci:
- ½ kg brašna
- 2 kašičice soli
- 300 ml mlake vode
- 1 kašika germe
- 1 kašika šećera
- 1 kašika ulja
- OGLAS -