Pokazujemo vam kako od svježeg, sočnog paradajza napraviti savršeno uravnoteženu supu koja će biti idealan početak svakog obroka. Riblje polpete zdrav su i ukusan izbor za sve ljubitelje morskih plodova.
PARADAJZ-SUPA
Sastojci za četiri osobe:
250 grama paradajz pelata;
dvije kašike kuhane quinoe;
100 grama indijskih oraha;
dva sušena paradajza iz ulja;
jedna kašika šećera;
jedno čehno bijelog luka;
sjeckani peršun;
so, biber.
RIBLJE POLPETE
Sastojci za četiri osobe:
dva krompira – oguljena i izrezana na komad;
jedna glavica luka;
600 grama fileta pastrmke;
dvoje jaja;
sitno naribana korica i sok jednog limuna;
četiri kašike peršuna – sitno sjeckanog;
dvije kašike svježeg začinskog bilja kao što su bosiljak, korijander, kopar ili estragon – sitno sjeckan;
jedna kašika senfa;
dvije kašike kapara – sjeckanih;
jedna prasa – sitno narezana;
3/4 šolje prezli;
maslinovo ulje
so, biber.