Otkrivamo vam sve tajne pripreme ove francuske delikatese ali i tehnikekoje će vam pomoći da postignete savršenu i autentičnu harmoniju okusa. Meka peciva iz naše kuhinje parirat će i najboljim pekarama!
RATATOUILLE
Sastojci za dvije osobe:
- OGLAS -
- dvije glavice luka, sitno sjeckane;
- dva čehna bijelog luka;
- dvije manje tikvice;
- jedan patlidžan;
- dvije svježe paprika;
- dva paradajza;
- 100 mililitara paradajz-sosa;
- jedna kašika paste od paprika;
- dvije kašike sjeckanog sušenog paradajza iz ulja;
- peršun, kopar;
- 200 mililitara povrtnog temeljca;
- maslinovo ulje;
- so, biber, origano, bosiljak, majčina dušica.
PECIVO
Sastojci:
- ½ kg brašna;
- dvije kašičice soli;
- 150 mililitara mlake vode;
- 150 mililitara mlakog mlijeka;
- jedna kašika germe;
- jedna kašika meda;
- jedna kašika ulja.
- OGLAS -