14 C
Sarajevo
23.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: „Ratatouille i meka peciva”

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Večeras vas vodimo na putovanje kroz francusku kuhinju i otkrivamo tajnu poznatog francuskog jela „Ratatouille“.

Otkrivamo vam sve tajne pripreme ove francuske delikatese ali i tehnikekoje će vam pomoći da postignete savršenu i autentičnu harmoniju okusa. Meka peciva iz naše kuhinje parirat će i najboljim pekarama!

RATATOUILLE

Sastojci za dvije osobe:

- OGLAS -
  • dvije glavice luka, sitno sjeckane;
  • dva čehna bijelog luka;
  • dvije manje tikvice;
  • jedan patlidžan;
  • dvije svježe paprika;
  • dva paradajza;
  • 100 mililitara paradajz-sosa;
  • jedna kašika paste od paprika;
  • dvije kašike sjeckanog sušenog paradajza iz ulja;
  • peršun, kopar;
  • 200 mililitara povrtnog temeljca;
  • maslinovo ulje;
  • so, biber, origano, bosiljak, majčina dušica.

PECIVO

Sastojci:

  • ½ kg brašna;
  • dvije kašičice soli;
  • 150 mililitara mlake vode;
  • 150 mililitara mlakog mlijeka;
  • jedna kašika germe;
  • jedna kašika meda;
  • jedna kašika ulja.
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA