Sarajevska čorba
Sastojci:
- 250 grama telećeg mesa;
- jedna glavica crvenog luka;
- jedna mrkva;
- jedna tikvica;
- jedna paprika;
- kašičica soli;
- ½ kašičice bibera;
- kašika mješavine začina sa povrćem;
- dvije kašike maslinovog ulja;
- kašika paradajz-pirea;
- 80 grama riže;
- kašika peršunovog lista.
Priprema: Meso isječeno na kocke dinstati na ulju. U čorbu dodati sitno sjeckano povrće, a potom ga posoliti i pobiberiti, pa dodati sitno sjeckani peršunov list. Dodati rižu. Kuhati 25 minuta. Po želji, servirati uz pavlaku.
- OGLAS -
Sataraš
Sastojci:
- Advertisement -
- 200 grama crvene leće;
- dva čehna bijelog luka;
- tri kašike paradajz-pirea;
- kašičica soli;
- ½ kašičice bibera;
- dvije kašike maslinovog ulja;
- tri kašike peršunovog lista;
- četiri kašike pavlake.
Priprema: Meso isjeći na kocke, kao i povrće. Sve dinstati na laganijoj vatri, posoliti i pobiberiti. Dinstati četrdesetak minuta. Kada je jelo gotovo, servirati ga u duboki tanjir i dekorisati svježim začinskim biljem.
- OGLAS -