10.5 C
Sarajevo
22.04.2024

IFTAR S LJUBAVLJU: Sarajevska čorba i sataraš

Sarajevska čorba

Sastojci:

  • 250 grama telećeg mesa;
  • jedna glavica crvenog luka;
  • jedna mrkva;
  • jedna tikvica;
  • jedna paprika;
  • kašičica soli;
  • ½ kašičice bibera;
  • kašika mješavine začina sa povrćem;
  • dvije kašike maslinovog ulja;
  • kašika paradajz-pirea;
  • 80 grama riže;
  • kašika peršunovog lista. 

Priprema: Meso isječeno na kocke dinstati na ulju. U čorbu dodati sitno sjeckano povrće, a potom ga posoliti i pobiberiti, pa dodati sitno sjeckani peršunov list. Dodati rižu. Kuhati 25 minuta. Po želji, servirati uz pavlaku.

- OGLAS -

Sataraš

Sastojci:

  • 200 grama crvene leće;
  • dva čehna bijelog luka;
  • tri kašike paradajz-pirea;
  • kašičica soli;
  • ½ kašičice bibera;
  • dvije kašike maslinovog ulja;
  • tri kašike peršunovog lista;
  • četiri kašike pavlake.

Priprema: Meso isjeći na kocke, kao i povrće. Sve dinstati na laganijoj vatri, posoliti i pobiberiti. Dinstati četrdesetak minuta. Kada je jelo gotovo, servirati ga u duboki tanjir i dekorisati svježim začinskim biljem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA