Otkrivamo vam sve trikove koji će vas učiniti majstorom u pripremi ovog jela, uz savjete za najbolju teksturu, ravnotežu okusa i savršeno pečenu teletinu.
STROGANOFF S TELETINOM
Sastojci za četiri osobe:
- OGLAS -
- 600 grama telećih šnicli, narezanih na trakice;
- jedna glavica većeg luka;
- 120 grama šampinjona, rezanih na tanke ploške;
- jedna kašika mljevenih suhih vrganja;
- 120 grama kiselih krastavaca, narezanih na kockice;
- dva čehna bijelog luka;
- jedna kašika maslinovog ulja;
- 100 grama maslaca;
- dvije kašike brašna;
- jedna kašika slatke, ljute ili dimljene mljevene paprike (po želji);
- 700 mililitara goveđeg temeljca;
- jedna kašika senfa;
- jedna kašika koncentrata od paradajza;
- ½ kašičice muškatnog oraščića;
- tri kašike vode od kiselih krastavaca;
- so, biber,
- dvije-tri kašike kiselog vrhnja ili milerama;
- jedna kašika sitno sjeckanog peršuna.
Uz servirano dodati zdjelicu salate od cvekle.
- OGLAS -