19 C
Sarajevo
06.03.2025

IFTAR S LJUBAVLJU: „Supa od luka i jabuka, fileti s gljivama i heljda-salata“

U emisiji „Iftar s ljubavlju“ spremamo jela začinjena tradicijom i pripremljena s ljubavlju.
Večerašnji „Iftar s ljubavlju“ oduševit će vas jedinstvenim i neobičnim kombinacijama!

Supa od luka i jabuka bit će pravo iznenađenje za vaše nepce, dok će fileti sa gljivama savršeno upotpuniti ovaj iftar. Lagana i hranjiva heljda-salata u vaš organizam će, nakon cjelodnevnog posta,  unijeti potrebne nutrijente, vlakna i proteine, a pritom će vas osvježiti svojom laganom teksturom.

SUPA OD LUKA I JABUKA

Sastojci za četiri osobe:

- OGLAS -

pet ljubičastih glavica luka;

jedna kašika maslinovog ulja;

- Advertisement -

50 mililitara jabukovog octa;

jedna crvena kisela jabuka;

½ litra povrtnog temeljca;

so, biber;

četiri šnite hljeba;

dvije kašike maslaca.

FILETI S GLJIVAMA I ŠERI PARADAJZOM

Sastojci za četiri porcije:

500 grama pilećih fileta;

100 grama bukovača ili šampinjona;

100 grama šeri paradajza;

jedna kašika ulja;

jedna kašika hladnog maslaca;

dvije kašike brašna;

so, biber;

jedan-dva limuna.

HELJDA-SALATA

Sastojci za četiri osobe:

 200 grama kuhane heljde;

jedna veća mrkva, kuhana, sitno sjeckana;

jedna paprika – nasjeckana;

jedan paradajz – sitno sjeckan;

100 grama kuhanog kukuruza;

50 grama kuhanog graška;

tri kašike peršuna – sjeckanog;

so, biber;

maslinovo ulje, limunov sok.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA