20 C
Sarajevo
08.09.2024

IN MEMORIAM, Đorđe Mijatović: Ubijen rođeni Beograđanin iz Bosne! U grob ponio zastavu BiH…  

Đorđe je ubijen brutalno, krvnički... Otišao je prerano. Ali znao je gdje mu je domovina...
Đorđe Mijatović bio je otac, suprug, brat. Brutalno je ubijen u Beogradu od strane huligana. Razlog: branio je svoga sina... onako kako samo otac zna – do smrti.

Hadžifejzović: „U Beogradu je ubijen Đorđe Mijatović. Svi znamo samo da je brat Vojina Mijatovića. Ko je bio Đorđe? Bitno je šta kažu komšije: miran, dobar komšija, brižan otac. Mi ipak pitamo: ko je čovjek koji je u Beogradu sahranjen sa zastavom BiH?

Đorđe je rođen 18. novembra 1984. u Beogradu. Rođen i odrastao na Dorćolu – strogi, stari, pravi Beograd. Diplomirao na Fakultetu za turizam… Oženio se i dobio dvoje djece. Vuk i Iva… Kao klinac je uz Vojina igrao rukomet, a poslije dugo trenirao džudo… Miran, povučen, porodični čovjek.

Posljednji put je bio u Bosni zajedno sa Vojinom na otvaranju kampanje za Opšte izbore u Banjoj Luci. Znao je da kaže da je rođeni Beograđanin iz Bosne… Sve u svemu – jedan normalac, koji je uz svoj pošteni rad podizao dvoje djece… I da: u grob je Vojin uz njega spustio državnu zastavu BiH jer je, kao i brat mu, znao gdje mu je domovina. Tako ih  je otac odgojio.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA