31 C
Sarajevo
30.06.2024

Mimo(hod) stigao u “Kafanu”: Šahinpašiću je život četiri puta dodijelio sretne karte, a nama je otkrio i koje

On je punih trideset godina novinar, a njegov je život, kolokvijalno rečeno, prava novinarska priča. Život ga nije štedio, ali unatoč izazovima – Mimo Šahinpašić nikada nije pokleknuo.

Radio – ne radio… 

Ovaj Sarajlija prva je novinarska / reporterska iskustva stekao na bivšem sarajevskom radiju 202. Potom prelazi u „Večernje novine“ i to je zvanično njegovo prvo novinarsko iskustvo u printanim medijima.

- OGLAS -

Period agresije na BiH svima je ostao u mučnom sjećanju, pa tako i Mimi. Ipak, na profesionalnom planu, ovo je za Mimu Šahinpašića bio period nekolicine angažmana. Nikada nije krio da je radio njegova velika ljubav, pa je bio logičan slijed da ga se nikad ne odrekne. Čitavo je ratno razdoblje proveo na, tada novootvorenom, radiju Studio 99. Svoja je prva dopisnička iskustva stekao u Oslobođenju, francuskom RFI, Slobodnoj Evropi

Mimo u „Mimohodu“… ili konačno novinarski profiliran

- Advertisement -

Prije „Mimohoda“, po kojem ga je javnost ponajbolje upamtila, Šahinpašić je 1996. godine započeo dobro poznati format TV-emisije „Između krajnosti“. To političko-satirično usmjerenje „utabalo“ je put njegovom „Mimohodu“ – talkshowu u kojem su na repertoaru bile teme gorućeg sadržaja.

Život Mime Šahinpašića obilježila je i borba sa zdravljem. On je čovjek kojem je život dvaput dodijelio sretne karte… ili, kako bi Mimo rekao, četiri puta – ukoliko računamo njegovu suprugu i kćerku.

Mimo Šahinpašić ovosedmični je gost u našoj „Kafani“. S Amrom Halilović je razgovarao o svemu i otkrio da li novinar ostaje to do kraja – čistokrvni novinar. Budite u nedjelju u 20:00 sati uz FACE TV.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA