31 C
Sarajevo
30.06.2024

Muharem Serbezovski emotivno: Iz mahale sam osvojio Jugoslaviju

Njegov život je knjiga koja se čita u jednom dahu. Rođen u siromašnoj porodici, u ciganskoj mahali, zahvaljujući očevoj mudrosti i svom talentu Muharem Serbezovski, za kratko vrijeme, postao je zvijezda Jugoslavije. Slava mu je donijela novac i bolji položaj u društvu. Iako je mogao dobro živjeti od muzike, nikada nije prestao ulagati u sebe, u svoje obrazovanje.

„Otac mi je rekao da poslušam tri stvari: Prva je kupi knjigu jer dolaziš iz primitivne sredine.Druga je ne pričaj narednih šest mjeseci jer ne znaš. Treća je ne brini kako pjevaš, nego kako izgledaš jer ti znaš pjevati. Ti si ipak Ciganin. Moraš pet puta da budeš bolji da bi bio s njima“, između ostalog otkriva Muharem o svojim muzičkim počecima.

Otac mu je bio učitelj, intelektualac pa je logično bilo da i on krene tim putem. Gradeći muzičku karijeru uspio je završiti fakultet. Pisao je knjige o Romima, njihovom životu, vlastitom iskustvu koje su prevedene na svjetske jezike. Prvi je preveo Kur'an i Bibliju na romski jezik.

- OGLAS -

Kako Romi mogu voljeti devet žena odjednom, zašto je bio u politici, zašto se odlučio pisati o Romima, zašto mu BiH ne da titulu akademika, zbog čega je zaplakao, pogledajte premijerno u nedjelju u 21 sat na našem youtube kanalu u novom izdanju Kafane.

 

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA