23 C
Sarajevo
02.09.2024

Kahrimanović: “Posvetit ću život tome da odgovorni za Amrinu smrt odgovaraju! Morat će me ubiti!”

Kahrimanović: "Šta ja više imam izgubiti?! Kazna policajcu ubici loša poruka društvu!"
Nakon što je priznao krivicu, jučer je policajac Elvis Ćustendil iz Tuzle osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva Amre Kahrimanović. Porodica ubijene nije zadovoljna visinom kazne. Gostujući u „Bosanskom vjestniku“, brat ubijene Amre Kahrimanović, Nedžad Kahrimanović, poručio je da nastavlja pravnu borbu!

„Posvetit ću život tome da odgovorni ljudi odgovaraju! Morat će me ubiti! Šta ja više imam izgubiti?! Radim i živim pošteno! I moja sestra je pošteno živjela! Odgojila je dijete kao samohrana majka! Obavezuje me ona slika Amre… te noći kad sam kleknuo i poljubio svoju sestru“, poručio je Kahrimanović.

“Četiri žene su u TK ubijene nakon Amre”, poručio je Kahrimanović. Smatra da je visina kazne nedostatna i da nije dobra poruka društvu.

„Morala se poslati poruka da imamo mrvicu empatije! Poslije Amre su ubijene još četiri žene na jako brutalan način! Osjećam se kao da sam ja nešto kriv! Meni je žao ako sam bilo kome nanio bilo kakvu nepravdu, ali oni nemaju potrebu da se izvine! Ispred Suda sam izjavio da ću osvetiti svoju sestru i iznio sam optužbe na račun institucija! To sam rekao pod velikim intenzitetom i zbog velike nepravde! Nisam rekao ništa što nije istina! Zbog toga me saslušala Krim-služba! Rekao sam im da mi ne pada na pamet da dolazim i ako žele mogu doći da me uhapse. U MUP-u su mi rekli da sam pozvan kao svjedok zbog onoga što sam izjavio. Mislim da se u ovom trenutku vrši pritisak na mene! Mislim da žele da izgubim živce“, poručio je Kahrimanović.

- OGLAS -

Pojasnio je kako je, kad je rekao da će se osvetiti za Amrinu smrt, mislio na pravnu borbu, kako bi svi koji su odgovorni za propuste naposljetku i odgovarali.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA