10 C
Sarajevo
07.10.2024

Kazaz: “NIP pocijepan, SDA prodala Sarajevo DF-u i SBiH!” Šehić: “Zna se ko su populisti i primitivci!”

Kakva nam je postizborna stvarnost i rezultati?! Kazaz: “Zatvoreni Ibro Berilo iza rešetaka pobjeđuje i to je apsurd naše politike. Mafija i politika zajedno djeluju!” Šehić: “Meni je neprihvatljivo da se ne sankcionišu oni koji krše zakon!”
Enver Kazaz, redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Sarajevu i analitičar, i Vehid Šehić, predsjednik Strateškog odbora Koalicije "Pod lupom", bili su večerašnji gosti "Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem".

Kazaz: “Mislim da je Trojka napravila greške. Forto nije trebao otići. Trojka je bila izložena vatri da nešto prodaje državi. DF je digao na najveći mogući nivo; napali su Schmidta i Ambasadu Amerike. Kampanja je prljava. SDA je prodala Sarajevo DF-u i Stranci za BiH. Ako Mandić pobijedi, sve je moguće. Borba bi trebala da nauči Trojku da mora promijeniti filozofiju vlasti.”

Hadžifejzović: “Naši građani i glasači ne prave razliku između Općih i Lokalnih izbora. Pad SDA počeo prije četiri godine?”

Šehić: “Kada govorimo o ovim rezultatima, treba biti jako oprezan! Treba sačekati da se izbroji šezdeset-sedamdeset posto glasova! Može doći do određenih promjena! Treba voditi računa o ruralnim i urbanim biračkim mjestima!  Ništa još nije relevatno! Sve zavisi od veličine biračkog mjesta! Podaci mogu ukazivati na trend, ali još uvijek se ne zna!”

- OGLAS -

Kazaz: “Kasumović je već dugo na vlasti; ne iznenađuje me ta tijesna trka! SDA je uložila mnogo u kampanji u Tuzli! Trojka brani vlast! SDP će na ovim izborima rasti. Vrlo je važno imati u vidu da ovi izbori trebaju promijeniti diskurs. Zašto niko ne uvede digitalizaciju?”

Šehić: “Izmjenama Izbornog zakona sužen je prostor za krađu glasova!” 

- Advertisement -

Hadžifejzović: “Dvjesta posmatrača nije došlo na izborna mjesta?”

Šehić: “Jako je bitno uvesti nove tehnologije! One su jako skupe! Mediji sa civilnim sektorom trebaju izvršiti pritisak na vlast! Trebamo političarima reći da su to naše pare! Htio sam pozvati građane da ne izlazimo na izbore!” 

Kazaz: “Mislim da je Trojka pocijepana. Dio NIP-a je rezervisan prema Benjamini Karić. Do zadnjeg trenutka nećemo znati šta se dogodilo. SDA ne smije izgubiti Ilijaš! Ako izgubi Ilijaš, ostaje samo Vogošća i Hadžići! Kandidovali načelnika koji je upleten u afere sa diplomom! Amar Dovadžija ima svoje biračko tijelo u Ilijašu!” 

CIJELO GOSTOVANJE ENVERA KAZAZA I VEHIDA ŠEHIĆA POGLEDAJTE U VIDEOPRILOGU.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA