12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Kico: Ovo što radi Dodik je vrsta hibridnog ratovanja protiv građana Bosne i Hercegovine!

Kico: “Sinhronizovane izjave Dodika i Čovića!”
Sigurnosni stručnjak, profesor Ahmed Kico, govorio je o svakodnevnim prijetnjama Milorada Dodika osamostaljenjem RS-a. “Mi se moramo odlučno suprotstaviti svim nasrtajima, pogotovo ako je u pitanju secesija. Sjajna je stvar što je Tužilaštvo BiH pokrenulo proces protiv predsjednika RS-a. Kakav god ishod bude, krenuo je proces. Naša svijest je bila blokirana. Mi moramo otvoriti um da radimo svoj posao u skladu sa zakonom i Ustavom!”, poručio je Kico.

Profesor Kico upozorio je da je vrijeme kojem svjedočimo turbulentno, te pozvao građane da u ovom teškom trenutku za BiH ostanu pribrani.

“Ovo što radi Dodik je vrsta hibridnog ratovanja protiv građana Bosne i Hercegovine! Ovo što radi Dodik i njegovi saučesnici iz Srbije su otvorene prijetnje! Kako je moguće da je Nestorović završio studije medicine…?! Nestorović je dio snage Srbije koji nastoji plasirati interese ‘Velike Srbije’, odnosno ‘srpskog sveta’! Građani BiH se moraju suprotstaviti svim nasrtajima! U zadnje vrijeme imamo sinhronizovane izjave Dodika i Čovića! Suštinski, oni okrivljuju Amerikance, NATO, EU… Mi ćemo preko Amerikanaca doći u EU! Mišljenja sam da se ova šarada u Banjoj Luci radi u korist vlastite štete!”, poručuje Kico.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA