15 C
Sarajevo
10.05.2024

Ko kaže da nemoguće postoji? Ismail Zulfić i Ismail Barlov, bh. šampioni, ruše sve rekorde!

FACE pokrenuo akciju: Dva najljepša leptira – dvojica Ismaila čekaju svoja čuda!
DOČEK NA SARAJEVSKOM AERODROMU: Okićeni medaljama, Ismail Barlov i Ismail Zulfić stigli u BiH!

Hadžifejzović: „Dvojica Ismaila, dvojica šampiona. I večeras, s ponosom, objavljujemo uspjehe dvojice dječaka koji uprkos svemu izvode čuda… Samo mala napomena: uskoro velika akcija. Počeli smo akciju pomoći dvojici dječaka – Ismailu Barlovu i Ismailu Zulfiću. Cilj nam je da Ismailu Zulfiću ispunimo jedinu želju – da ima ruke. Nakon prvih pregleda, iako to izgleda nevjerovatno i nemoguće – na putu smo da sa vama i stručnjacima učinimo baš to, nemoguće – da Zulfić dobije ruke. Uskoro vas o tome obavještavamo. Barlov bi trebalo prvo na korektivne operacije ruku i nogu, a potom će i on dobiti pomagala, specijalna, posebno dizajnirana za njega… Ovo je tek prva informacija, uskoro i akcija.“

Dvojica mladih bh. paraplivača, Ismail Barlov i Ismail Zulfić, najbolji su pokazatelj da ljubav prema sportu ruši sve barijere.  Iako im je tek trinaest godina, ovi dječaci ostvaruju vrhunske rezultate i na seniorskom nivou. Tako je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u portugalskoj Madeiri Ismail Barlov osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 metara “prsno”, dok je Zulfić sa novim državnim rekordom bio četvrti u disciplini 50 metara “delfin”.

Okićeni medaljama, danas su stigli u Bosnu i Hercegovinu. Pogledajte kako je izgledao doček naših velikih šampiona! (VIDEO)

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA