16.6 C
Sarajevo
30.04.2024

Latal: “Nivo retorike Dodika i Vučića sličan Karadžićevom 1992. Situacija podsjeća na devedesete!”

Latal: “Možda nam i treba kriza da konačno nešto poduzmemo!”
Politički analitičar Srećko Latal upozorava da situacija podsjeća na 1991. godinu! “Nivo retorike Dodika i Vučića sličan Karadžićevoj 1992. godine! Nismo lekcije naučili i vraćamo se na njih!”, upozorava Latal.

Kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici – zbog koje su na nogama zvaničnici RS-a i Srbije – Latal se slaže s tezom koju su iznijeli organi SNSD-a da Srbi jesu ugroženi i to od strane svog rukovodstva, kao i Bošnjaci i Hrvati od svog!

“Sudovi su rekli svoje! Srbija je proglašena krivom za nesprečavanje genocida! Mislim da se genocid desio, ali se suviše koristi – najviše od strane Dodika i Vučića – u političke svrhe i tom debatom koja se vodi u BiH i između BiH i Srbije počinje se skrivati jedan narativ! Ovaj kurs koji je Dodik zacrtao vodi Srbe BIH i region u opasne vode!”, rekao je Latal.

Govoreći o izbornom zakonu RS-a, Latal kaže da ukoliko bude donesen, BiH, pa i region ulaze u sasvim novu drugačiju fazu krize!

- OGLAS -

“Možda je to i dobro; možda to i treba! Nismo izašli iz krize još od rata! Možemo birati da li ćemo slušati Dodika ili ćemo uraditi nešto drugačije!”, poručuje Latal.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA