20.5 C
Sarajevo
21.09.2024

Marić: Dodik uradi sve što kaže da neće! Nemamo čime ratovati, ovo nisu 90-te! Sve je to igrokaz!

Marić: Ne postoji lopta koja je bačena prema Dodiku da je on ne iskoristi!
Politička analitičarka Ivana Marić, gostujući u Bosanskom vjestniku, poručila je da Deklaracija “Svesrpskog sabora” nije nova SANU deklaracija, te da je situacija danas, iako nas plaše ratom, daleko drugačija nego je bila devedesetih godina. “Priča se o ratu! Lako je ljude prestrašit! Oni ništa nisu uradili za nas! Zašto nas plaše?! To prolazi zato što političarima populistima to odgovara! Niti ima pravo niti partnere za otcjepljenje! Vučiću treba malo srpstva da bi prikrio poraz na Kosovu! Građani stoje u mjestu, država stoji na mjestu! Čekamo da se oni izigiraju”, poručila je Marić.

Marić dodaje da građani trebaju gledati šta političari rade, a ne šta govore, te ih na osnovu toga kazniti ili nagraditi na izborima.

“Priče su apstraktne o ratu! Rat je vrlo malo moguć! Zamislite imovinu Dodika, Čovića! Neće to riskirati zbog rata! Prikrivaju kriminal! Glasali smo za njih, nisu ništa ispunili! Mi moramo promijeniti birače”, poručila je Marić.


Kada je riječ o nesuglasicama unutar Trojke, Marić poručuje da moć mijenja ljude, te da dosta njih nisu navikli biti u vlasti, ali i da ima ego tripova i unutar samih stranaka. Ipak, poručuje, bolji su od onoga što smo ranije imali.

- OGLAS -


Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA