15.5 C
Sarajevo
20.05.2024

Mašić: “U Vojkovićima ima mjesta za one koji budu opstruirali Lokalne izbore po Izbornom zakonu BiH!”

Mašić: “Dodik je generator svih mogućih kriza!”
Damir Mašić, šef Kluba zastupnika SDPBiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, poručio je da očekuje da će Lokalni izbori 2024. biti održani 6. oktobra, te da će svi oni koji budu opstruirali odluku CIK-a BiH odgovarati pravdi i završiti iza rešetaka!

“Uvjeren sam da će se Izbori održati po pravilima Izbornog zakona BiH, a ne po tamo nekim izmišljenim – entitetskim. Ne očekujem neke veće probleme, ali ako krenu u tom pravcu, moraju biti svjesni da u Vojkovićima ima kapaciteta za sve one koji se ne budu pridržavali zakona, pa ko voli – neka izvoli!”, poručio je Mašić.

Govoreći o pomirljivim porukama Milorada Dodika jučer na otvorenju obnovljene Arnaudija džamije u Banjoj Luci, Mašić je poručio da je takve poruke koje dolaze od Dodika teško shvatiti iskreno.

“Da se Dodik tako ponaša sve vrijeme ili barem proteklih nekoliko mjeseci, cjelokupna javnost bi shvatila njegove poruke dobronamjerno! Međutim, imajući u vidu njegovo konstantno vrijeđanje Bošnjaka, slavljenje ratnih zločinaca koji su rušili džamije i počinili genocid, barem meni ne daje nadu da je to bila iskrena namjera! Moramo voditi računa kakve poruke šaljemo u javnom diskursu! Dodik je generator svih mogućih kriza! Ne mislim da će se Dodik promijeniti! Teško je shvatiti iskreno te poruke! Ako nastavi sa porukama pomirenja, ja to pozdravljam!”, poručio je Mašić.

- OGLAS -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA