30 C
Sarajevo
29.08.2024

Mijović: Međunarodna zajednica u BiH postoji upravo zbog političara poput Dodika!

Mijović: Apsurd je da se nisu dogovorili o jedinstvenom 122 broju na nivou BiH!
Prof. dr. Pavle Mijović, filozof, poručio je da bi bilo idealno da Međunarodna zajednica u BiH ne postoji! „Bilo bi idealno da taj jedan patronat ne postoji, ali postoji upravo zbog političara poput Dodika! Meni bi mnogo kontruktivnije s njegove strane bilo da on to artikulira kao jednu političku agendu. Pa hajmo se dogovoriti – ne treba nam visoki predstavnik, hajmo pokrenuti investicijski ciklus, dva/tri mandata stabilne vlade. Ali u našim uvjetima koji su nestabilni da je visoki predstavnik i čitav taj angažman međunarodne zajednice, pačesto i neangažman, je u stilu sistemskog administratora“, poručio je Mijović.

Mijović kaže da ga je frapirala današnja informacija da BiH neće biti isplaćena prva tranša od 70 miliona eura, jer se političari nisu dogovorili o tri stvari.

„Ustavni sud – dobro politički, razumijem. Entitetski veto na državne odluke o pomoći – dobro, to je neobično. Ali da se nismo mogli dogovoriti da postoji jedinstveni 122 broj na nivou BiH, to zaista pokazuje da našim političkim životom dominira iracionalnost, neki apsurd“, poručio je Mijović.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA