15.5 C
Sarajevo
02.05.2024

OHR izgubio strpljenje, Schmidt pobjesnio, pa stavio tačku: „Dosta taktičkih igara, ne igrajte se!“

Bijesan, bjesniji – Schmidt: I visokom predstavniku „dogorjelo do noktiju“ političko manevriranje budućnošću građana BiH!
Visoki predstavnik za BiH, Christian Schmidt, ponovo je kazao da lokalni organi moraju preuzeti odgovornost, te da moraju ispoštovati standarde OSCE-a u vezi sa izborima. Schmidt je još jednom upozorio bh. političare, jasno podsjećajući na već donesene izmjene Izbornog zakona BiH.

Salihović: „'Državni parlament bi uskoro mogao raspravljati o izmjenama Izbornog zakona’ – najavili su jučer iz Istočnog Sarajeva članovi vladajuće državne koalicije. Rok je idući petak. Christian Schmidt dao je svoje viđenje ovog, nazovimo ga obećanja, citiramo: ‘Nema ništa bolje nego da nešto uradite sami.’ Političarima je poručio da ne igraju taktičke igre, te ako ne postignu dogovor, svi se igrači moraju držati Schmidtovih izmjena Izbornog zakona. Čović zateže i ne da samo tehničke izmjene Izbornog zakona bez izmjena za izbora članova Predsjedništva. Ako se nisu mogli dogovoriti u prethodnih deset godina, kako će u narednih sedam dana?“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA