18 C
Sarajevo
18.05.2024

Pjanić, emotivan: Ostvario sam san! Hadžifejzović: A da se vratiš u repku? Pjanić: Dosta od mene!

Miralem Pjanić, EKSKLUZIVNO za Centralni dnevnik: „Nisam ja Messi, a ni dirigent niti direktor, ja sam igrao za svoju državu i svoj narod!“
Pjanić otvoreno, bez dlake na jeziku o razlozima prekida reprezentativne karijere! Hadžifejzović: Zašto baš sada? To te pitam zato što je Sergej došao za selektora, bit će naboja u repki, vratit će se energija igračima i navijačima! To je tvoje iskustvo! Pjanić: Ja Sergeja obožavam! On je bio moj idol kad sam bio dječak! Presretan sam što on dolazi sad u reprezentaciju!

Hadžifejzović: Reci mi zašto odlaziš, prvo, a drugo zašto  baš sada?

Pjanić: Šesnaest godina u reprezentaciji, to je mnogo! Kada sam sanjao o tome da jednog dana igram za reprezentaciju, nisam nikad očekivao da bi mogao imati takvu karijeru, da igram toliko utakmica, da imam taj uspjeh što sam imao u svojoj reprezentaciji! Dosta lijepih trenutaka je bilo, prelijepih! Ova odluka je  sigirno nešto najteže što sam imao do sada, nije lahko bilo! Trebalo mi je malo vremena da razmislim o tome i došla je ta odluka zato što mislim da je vrijeme za mlađe igrače, da reprezentacija ima neki kontinuitet!  Mislim da ostanem još, da bi bilo previše! Ne bi želio da ostavim reprezentaciju u lošem sjećanju, da me neko pamti po lošem! Nije bila laka odluka! Dosta sam razmišljao, pričao sam s porodicom!

Hadžifejzović: Hajde ti meni reci istinu, jesi li nešto razočaran?

- OGLAS -

Pjanić: Nisam ja ta osoba koja je prestala igrati za reprezentaciju da počne da vadit neke loše stvari što se tiče reprezentacije! Bio sam dio reprezentacije! Naša država je takva kakva jeste! Volio sam je, volim je i sigurno da neke stvari nisu bile dobre! Bilo je stvari koje su mogle bolje!

Hadžifejzović: Bit ću još direktiniji! Da te nisu mediji ili navijači na društvenim mrežama razočarali komentarima?

- Advertisement -

Pjanić: Nisam nikad bio fan medija, niti sam želio neki poseban odnos s njima! Sa navijačima nikad nisam imao problem, nego sam bio ponosan što imamo takve navijače! Uvijek su bili uz nas! Atmosfera je bila malo teška u zadnjih par godina, nije bilo lahko, niti je lakho igrati za igrače, pogotovo za ove mlađe! Idemo dalje!

Hadžifejzović: Ja ti moram reći da sam u velikoj mjeri ličan u ovoj situaciji! Znaš da sam prije sedamnaest godina učinio sve kao novinar da dobiješ pasoš, da te pridobijemo da igraš za BiH! Ima li šanse da te ubijedimo da ipak nastaviš?

Pjanić: Ne znam! U ovom trenutku sam tako odlučio i stojim iza tih riječi! Imao sam, sigurno, jednu veliku ulogu! Nisam ja Messi, niti bilo ko, ja sam bio sigurno možda dobar igrač, ali reprezentacija ima svoju budućnost i treba da se gradi sad sa mladim igračima!

Hadžifejzović: Vraćaš li se kao igrač u Evropu, neki evropski klub ili ostaješ!

Pjanić:Ističe mi ugovor, to je istina! Odlučit ću sa porodicom na kraju sezone!

Hadžifejzović: Hvala ti za sve što si uradio, ali mi je žao!

Pjanić: Hvala vama! I meni je žao, nije lahko! Kad mi slike prolaze kroz glavu, nije lahko! Nekad trebaš uzeti takve odluke i mislim da je tako najbolje!

Pogledajte ekskluzivni razgovor Senada Hadžifejzovića sa Miralemom Pjanićem nakon njegove odluke da se oprosti od državnog dresa BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA