14 C
Sarajevo
12.05.2024

Ramo Isak odlučan: “Ako bude rat, državu ćemo braniti! Nismo za rat, ali smo spremni!”

U organizaciji ministra FUP-a, Rame Isaka, na zeničkim Smetovima skup – “Domovina te zove”.
Na čelu kolone Ramo Isak i Sefer Halilović! Pogledajte koga je još sve „Domovina zvala“!

Hadžifejzović: „Ministar unutrašnjih poslova entiteta organizuje građane u uniformama kao odgovor na prijetnje iz drugog entiteta, a ne organizuje policiju, da u okviru sistema, legalno to učini. U danima kada dolaze brojne informacije da sigurnosnu situaciju ugrožavaju paravojne formacije u entitetu RS, kada dolaze javna saopštenja boračkih, gardijskih ratnih brigada RS-a koje izražavaju spremnost da brane entitet i vojno, odgovarati istom i još javnom mjerom je samo podrška, argument, alibi onima koji to rade u drugom entitetu.

Nekim političkim Bošnjacima nikako nije jasno da je ovo država, da ima institucije i da baš oni koji su u vlasti u državnom sistemu moraju i lagano mogu baš u tom sistemu da pojačaju sigurnosne, odbrambene mjere – legalno.

Ti političari, amateri, imaju na raspolaganju i mehanizme – kontakte u međunarodnoj zajednici, garantima i čuvarima našeg mira – mogu i moraju i trebalo bi odmah da ih alarmiraju i da on njih traže  da ispune svoje obaveze.

- OGLAS -

Ali, avaj… Ti Bošnjaci zaobilaze državni sistem – Državni parlament – sjednica hitna odmah; Vijeće ministara – sjednica hitna odmah; organizacija PIK-a -sjednica hitna odmah; Ured visokog predstavnika – prijava odmah.

Efekt ove parade? U Sarajevu – nula. Šta, skupilo se – samo – nekoliko stotina ljudi. Efekt u Banjoj Luci – super; super alibi.“

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA