12.7 C
Sarajevo
27.07.2024

Sadiković: “Dodik u okrilju Rusije, ne može nazad s tog puta! Putin neće ratovati sa NATO-om!”

Sadiković: "Dodik je antievropski nastrojen – želi samo njihov novac!"
Profesor na Politologiji FPN UNSA, Elmir Sadiković, gostujući u "Bosanskom vjestniku" poručio je da je politika Milorada Dodika otvoreno antievropska, te da on u EU ima interes samo zbog novca!

“Dodik je svoju moć ostvario uz pomoć Zapada, pa napravio radikalan zaokret! On ne može promijeniti svoju politiku, a Rusija neće biti tolerantna prema njemu kao Zapad! Činjenica da se predsjednik Rusije sastaje sa jednim predsjednikom entiteta govori o tome kakav je položaj Putina u Evropi i kakva je vanjska politika Rusije”, poručio je Sadiković.

O nikad otvorenijim prijetnjama Vladimira Putina, da bi Rusija mogla gađati države koje Ukrajini šalju visokotehnološke projektile dalekog dometa, Sadiković kaže da Rusija ni ovaj intenzitet rata u Ukrajini ne bi mogla izdržati bez podrške određenih zemalja.

“Rusija bi izgubila rat sa NATO-om – to je sigurno! Rusija će nastaviti da radi kao i do sada – da vodi hibridne ratove pokušavajući narušiti jedinstvo Zapada. Zapad jeste involviran u rat sa Ukrajinom; oni ne bi mogli izdržati rat bez podrške Zapada”, poručio je Sadiković.

- OGLAS -

Profesor Sadiković komentirao je i najave iz RS-a da će ime Srebrenice biti promijenjeno, poručivši da će ona ostati historijska činjenica, kako god se zvala.

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA